VIDEO Nanna fik en fødselsdepression: Jeg skammede mig og havde det ad helvede til

At være nybagt mor bør være den lykkeligste tid i en kvindes liv, men det var det langt fra for Nanna Balslev, som fik en fødselsdepression.

Nanna Balslev troede aldrig, at hun ville blive en god mor. Men hun fik behandling for sin fødselsdepression og er i dag en god mor for sin datter.

Lykken er ikke altid at få et barn, og rammes moderen af en fødselsdepression, er det så tabubelagt, at det kan være svært at håndtere.

Ifølge sundhed.dk rammes seks procent af alle fødende af en depression.

En af dem er Nanna Balslev, der blev ramt så voldsomt, at det resulterede i, at hun i syv uger var indlagt på en psykiatrisk afdeling.

Det startede med små bekymringer

- Det startede i det små - med bekymringer. Jeg tænke, 'hvordan skal det gå', og 'hvordan klarer jeg rollen som mor', og 'kan jeg finde ud af det', siger Nanna Balslev.

De små bekymringer voksede sig større og blev til angstanfald, som førte til konkrete selvmordstanker. Det blev så alvorligt, fordi den nybagte mor ikke troede, at hun nogensinde ville blive rask.

- Jeg havde en idé om, at jeg aldrig ville få det bedre. Jeg var allerede depressiv under graviditeten, så jeg havde gået med de tanker, og det blev bare værre og værre, siger Nanna Balslev.

Indlæggelse gav en time out

Efter en måned i rollen som mor blev Nanna Balslev indlagt på det psykiatriske center Brøndbylund, hvor hun fik den rette behandling, og det blev hendes redning.

- Det gav mig en time out fra forældreboblen, som jeg overhovedet ikke kunne være en del af, siger Nanna Balslev.

Det er nu tre år siden, at Nanna Balslev blev udskrevet, og selv om hun ikke tidligere troede, at hun nogensinde ville blive en god mor, så er det præcis, hvad hun er for sin datter i dag.

Hør i videoen øverst i artiklen Nanna Balslev fortælle sin historie.