Rasmus på 21: Jeg plejer at score på festival - men nu har jeg en kæreste

Rasmus plejer at jagte nye bekendtskaber på Roskilde Festival, men i år er han for første gang på festival med en kæreste. Det har sat tankerne igang.

Festival er ikke bare koncerter, øl, dårlig søvn i teltet og kvalitetstid med vennerne. Det er også højsæson for en fræk scoring for mange unge.

Men hvordan har man en fest på en festival, hvis man pludselig ikke må – eller har lyst til – at jagte en ny scoring?

Det har fyldt meget i 21-årige Rasmus' hoved på det seneste.

Han har for første gang en kæreste med på Roskilde Festival, hvor han blandt andet plejer at jagte nye bekendtskaber.

Men den går ikke nu, hvor han er sammen med Clara.

- Vi har været kærester siden april, hvor vi mødte hinanden på højskole, og vi er meget glade for hinanden, siger han og tilføjer:

- Det er ikke et dilemma, at vi er kærester, men der er et dilemma i, hvad jeg nu skal fylde min festival ud med. Roskilde byder på så meget, men alt det, jeg interesserede mig for førhen, det kan jeg ikke gøre på samme måde i år.

Hvad plejer du at lave på Roskilde Festival?

- Udover at drikke en masse bajere og have det sjovt med mine venner, så plejer jeg jo som regel også at møde mange nye mennesker – også piger. Det at score på Roskilde kan fylde meget for mange drenge og piger herude, men nu skal jeg fylde festivalen ud med noget andet.

Clara og Rasmus har talt en del om, hvad de stiller op på Roskilde Festival nu, når de er afsted som kærester. (Foto: Allan Hansen © dr)

Hvad har du så aftalt at lave med din kæreste herude i stedet for at jagte nye bekendtskaber, som du plejer?

- For det første vil vi gerne sove i telt sammen, så meget vi kan, og så har vi aftalt, at vi skal se koncerter sammen. I går var vi også lige hjemme hos mig og få et ordentligt bad og sove i en rigtig seng.

- Men ellers har vi bare aftalt, at vi jo ikke har lyst til at tynge hinanden ned på nogen måde. Vi vil stadig have en rigtig fed festival, men skal bare stadig respektere hinanden. Det har vi talt meget om inden.

- Både hun og jeg har mange venner fra før højskolen, som vi også gerne vil se herude, så det skal også klares. Vi har bare lavet en aftale om, at vi hele tiden nogenlunde ved, hvor hinanden er, at vi sover sammen herude, og at vi også gerne må sige ”jeg kan ikke ses lige nu”.

Så hvad håber du at opleve sammen med hende herude?

- Jeg håber, jeg kan se mange koncerter sammen med hende herude, for vi har lidt forskellige musiksmag. Jeg vil gerne udforske, hvad hun synes er fedt. Og hvordan hun er under koncerter.

Radioprogrammet 'Tværs' har talt med Rasmus Fiil Mortensen om hans festivaltanker på Vallekilde Højskoles scene ude på Roskilde Festival. .

Nu har dig og din kæreste har talt om det her inden festivalen, men hvad vil du gerne sige til andre unge, hvis de går med tilsvarende tanker?

- Så vil jeg sige til dem, at man godt kan have en kæreste med på Roskilde.

- Man hører så mange historier om venners venner, der har slået op med deres kæreste på grund af Roskilde. Eller at de har lavet aftaler om, at man godt må se andre herude. Mange associerer festival med at være på scoretur, men det er synd, for det er jo en uges fest, der kan ødelægge noget, der kunne blive et rigtig godt forhold, siger Rasmus.