Dennis Knudsens hjemmelavede ansigtsmasker

Du behøver ikke at gå i en dyr butik for at få fat i en ansigtsmaske.Du kan faktisk lave din egen maske næsten gratis - ved hjælp af en række råvarer, du måske allerede har stående i dit køkken.

Du behøver ikke at gå i en dyr butik for at få fat i en ansigtsmaske.
Du kan faktisk lave din egen maske næsten gratis - ved hjælp af en række råvarer, du måske allerede har stående i dit køkken.

 
Det forklarer den internationalt anerkendte stylist, Dennis Knudsen, der her giver tre bud på, hvordan du gør:

- Det vigtige med maskerne er, at du altid sørger for, at den minimum sidder 10 minutter på din hud. På den måde gør den alt det gode, som huden har brug for, siger Dennis Knudsen.

Han fortæller desuden, at når du skal lave en maske, kan du vælge, om du skal lave den til en normal, tør eller fedtet hud.

Ansigtsmaske til normal og tør hud

Til Dennis Knudsens første bud på en maske skal man skal blot bruge en kiwi, en mango og lidt økologisk yoghurt.

Knudsen fortæller, at kiwien er fyldt med forskellige vitaminer, som huden har gavn af. Samtidig er mangoen den frugt i verden, der har flest A-vitaminer. Yoghurten giver huden mælkesyre, der giver huden stabilitet og samtidig lukker porerne til sidst.

De tre ingredienser blandes i en blender, og smøres derefter på huden.

- I vil opleve, at når masken påføres, vil I få en stivende fornemmelse i ansigtet. Det er netop det, masken skal gøre for at give sin gode virkning.  

Maske til fedtet hud

Hvis du har en mere fedtet hud, er det vigtigt, at du bruger en anden slags maske. 

Masken kan laves ved at blande en lille smule citron, en halv avocado og æggehviden fra et æg. De tre ingredienser piskes sammen med håndkraft i en skål.

- Når man skal arbejde med en fedtet hud, så er det vigtigt, at man fjerner fedt med fedt. Derfor avocadoen en god frugt, da den har et højt fedtindhold, siger Dennis Knudsen.

 

Opskrift på skintonic

For at lave en god skintonic skal man bruge et lille glas kamillete, der har trukket et par minutter. Kamillens bedste egenskab er, at den er meget beroligende for huden.

Derudover skal du rive en lille agurk, så både agurkestrimlerne og saften kan bruges. Agurken giver skintonic'en megen fugt, fortæller Dennis Knudsen.

Endelig skal skintonic'en indeholde fibre samt A- og C-vitaminer. Og til det er almindelig æblejuice meget velegnet.

Hæld et par skvat juice ned i blandingen af agurk og kamillete og bland ingredienserne. Pres dernæst saften af en halv citron udover blandingen. Citronen indeholder også mange A- og C-vitaminer, samtidig med at den påvirker huden, så porerne trækker sig sammen.

Hæld blandingen gennem et kaffefilter, så agurkestrimlerne sies fra. Hæld blandingen på et lille glas og stil det i køleskabet, hvor den sagtens kan holde sig 3-4 dage uden problemer.

- Når skintonicen anvendes, gøres det på normal vis ved hjælp af lidt vat, som du dypper i blandingen og gnider ud i huden. Dejligt forfriskende og kølende - især hvis tonic'en har stået i køleskabet, siger Dennis Knudsen.

OBS:

Som med alle andre hudplejeprodukter kan man risikere, at det kan fremkalde allergiske reaktioner - også selvom det her er rene og friske ingredienser, der bliver brugt. Så prøv dig frem, og vær forsigtig.