Få råd til en klassisk bil

En stilfuld jaguar, en fræk Porsche eller måske en smuk Morgan med kaleche? Det lyder som en umulig drøm, men det ER faktisk muligt at blive ejer af en klassisk bil!

En stilfuld jaguar, en fræk Porsche eller måske en smuk Morgan med kaleche?

Det lyder som en umulig drøm, men det ER faktisk muligt at blive ejer af en klassisk bil! Også uden at du bliver helt ruineret...

Sagen er nemlig den, at de gamle klassiske biler typisk holder prisen - eller ligefrem stiger i pris - også selvom du ejer dem i nogle år. Du kan derfor sælge bilen videre, uden at den samlet set har kostet dig et voldsomt stort beløb.

En Morgan i garagen

Drømmebilen kan altså blive din, hvis du ikke har noget imod en veteranmodel. Eksempelvis en åben sportsvogn af mærket Morgan, der er det ældste britiske bilmærke, der fylder 100 år i år.

Det kan lade sig gøre at købe en gammel Morgan med V8-motor fra 350.000 kroner. Og selvom en bil til 350.000 kroner lyder af meget, kan rigtig mange faktisk få råd til sådan en bil.

Sådan bliver drømmen til virkelighed

Vi skal bruge 400.000 kr., og optager eksempelvis et 10-årigt afdragsfrit lån i fast ejendom. Det giver ifølge tal fra Nykredit en månedlig ydelse på 1.396 kr., og derudover kommer en veteranforsikring til 138 kr. om måneden.

Til vedligehold og reparationer sætter vi 500 kr. af om måneden, og det giver en samlet månedlig ydelse på 2.034 kr.

Og da du efter nogle år sandsynligvis kan videresælge bilen til en god pris, er det alene denne månedlige ydelse, som købet af veteranbilen koster dig.

Den primære grund til at bilerne stiger i pris, er at der findes så få af dem i verden.
Men hvis man vælger at købe en klassisk bil, er der dog lige nogle ting, man skal være opmærksom på:

  • For at kunne opnå forsikring må man max køre 6.000 km. om året
  • Man skal være helårligt medlem af en bilmærkeklub.
  • Derudover skal man være opmærksom på, at bilen skal stå i en lukket garage og der er ingen dækning i perioden 16. november til 14. marts.

Udregningen fra Nykredit

Klik på nedenstående pdf-link for at se en udregning, som Nykredit har lavet i forbindelse med køb af klassisk bil (eksemplet er baseret på et lån i friværdien med FriværdiKonto).

Udregning for klassisk bil