Gør-det-selv værksted

Vi har taget hænderne op af lommen i kampen for at spare på værkstedsregningen.

I kampen for at spare på værkstedsregningen, sammenligner vi prisen, garantien mv. på det samme store serviceeftersyn hos forskellige værksteder.

Vi sammenligner det autoriserede forhandlerværksted, det frie værksted og til sidst kører vi på et gør-det-selv værksted, hvor værkstedet skaffer reservedelene, men hvor vi selv udfører selve arbejdet.

Voers testbil er en helt almindelig Golf, og den service, der skal udføres på testbilen, er:

  • 180.000 km service = 60.000 km eftersyn inkl. olieskift, oliefilter og pollenfilter
  • skift af bremserklodser og -skiver både foran og bagpå bilen

Vi lægger ud med at kontakte et autoriseret VW værksted, samt Ole Jensens værksted i kæden Autoplus for at få deres tilbud på arbejdet.

  • Det autoriserede værksted tilbyder os en pris på 8.204 kroner
  • Det frie autoplus-værksted tilbyder os en pris på 6.187 kroner

Allerede her viser det sig altså at være billigere at få lavet bilen hos det frie værksted. Du får samme garanti og et stempel i bilens servicebog - forskellen er bare, at det ikke er originale reservedele, der bruges til bilen.

Gør-det-selv-varianten

Vi vil gerne have presset prisen på eftersynet helt i bund, så derfor tager vi Golfen med til Vestsjællands Gør Det Selv Værksted.

Her kan man leje sig ind for 125 kroner i timen og lejen inkluderer selvfølgelig lån af både håndværktøj og lift. Reservedelene bestilles på forhånd, så de ligger klar, når man ankommer.

Selve arbejdet skal man derimod selv udføre, men der er altid en erfaren mekaniker til stede på værkstedet, så man kan få en hjælpende hånd, hvis der skulle opstå problemer i arbejdet.

Vil du gerne have et stempel i bilens servicebog, er gør-det-selv-løsningen ikke nogen hindring, for inden du triller ud fra værkstedet, bliver din bil gået efter af en erfaren mekaniker, som tjekker at alt er, som det skal være.

Regnestykket for Sørens gør-det-selv-eftersyn ser sådan ud:

  • leje for 4 timer på værkstedet, 500 kroner
  • Reservedele til eftersyn og bremseskift, 3.029 kroner
  • I alt: 3.529 kroner

Prissammenligningen

Sammenligner vi nu priserne på de tre forskellige serviceeftersyn, ser det sådan her ud:

  • Autoriseret værksted: 8.204 kroner
  • Autoplus-værkstedet: 6.187 kroner
  • Gør-det-selv værksted: 3.529 kroner

Ved at tage hænderne op af lommen og selv lave dit serviceeftersyn, kan du altså spare op mod 4.600 kroner i forhold til den pris, du skal betale på et autoriseret værksted.

Der findes gør-det-selv værksteder flere forskellige steder i landet, men vær opmærksom på, at der kan være lidt forskel på, hvordan de enkelte værksteder fungerer.

Vi har fundet et par stykker, som du kan se nærmere på ved at klikke på følgende links:

Gørlev: www.vgds.dk
Åbenrå: www.billiften.dk/
København: www.gordetselv.dk/
Rødovre: www.reparer-selv.dk/
København NV: www.gds-kbh.dk

Vil du gerne spare penge på dit serviceeftersyn, men uden at få olie på fingrene, så tjek vores artikel om autobutler.dk - her er der også penge at spare.