Hjemmelavet myggebalsam

Hvordan kan du egentlig undgå de her kløende stik - uden at skulle betale for en dyr spray? Det giver Rabatten dig et billigt svar på!

(© Colourbox.com)

Får du også mange myggestik hvert år?

Hvordan kan du egentlig undgå de kløende stik - uden at skulle betale for en dyr spray? Det giver vi dig et billigt svar på!

Man kan købe diverse former for myggespray og myggebalsam, som holder myggene væk i nogle timer. Sådan nogle spray virker fint, lugter dog lidt giftigt - og koster et sted mellem 70 og 100 kr. pr. stk.

Billigt alternativt

Men der findes også en anden løsning, som er den hjemmelavede af slagsen. Den består udelukkende af naturprodukter, og den er stort set gratis!

Du skal først og fremmest have fat i eukalyptus, som også er en af hovedingredienserne i myggespray. Lugten af eukalyptus falder ikke i myggenes smag, og derfor holder de sig helst fra den. Det er faktisk sådan, at i mange af de tropiske lande, hvor det vrimler med myg, planter folk eukalyptustræer rundt om husene, for at holde myggene på afstand.

For at lave din egen hjemmelavede myggebalsam skal du bruge ren eukalyptus. Køb en æterisk eukalyptusolie i en helseforretning til omkring 35 kr. Eukalyptusolien er meget koncentreret, og den skal derfor blandes med en anden olie. Her kan du vælge at købe en mandelolie, eller du kan bruge en ganske almindelig olivenolie, som du bruger til madlavningen derhjemme.

Sådan laves balsammen

Myggebalsammen er meget let at lave. Du blander blot olie og lidt eukalyptusolie godt sammen i en skål, og så er den faktisk klar til brug!

Dog er det jo ikke ligefrem praktisk at have en skål med myggebalsam med dig. Derfor kan det være en god idé at købe en lille gennemsigtig rejseflaske, hvori du kan fylde olien. Flasken kan du eksempelvis købe i Matas for ca. 10 kr.

Nu har du en myggebalsam med 100% naturlige ingredienser, og så har den ikke engang været dyr!

Pas på solen!

Når du smører myggebalsammen på din hud, er der lige en ting, du skal huske på.  Olie på huden er som olie på en stegepanden. Så vent med at tage olien på før skumringstimerne, hvor myggene kommer frem, så bliver du ikke stegt i solen.