Motion og CO2 produktion

Du tænker måske ikke over det, men vi mennesker producerer CO2, når vi motionerer.

Spørgsmål: Hvor meget CO2 udleder vi når vi motionerer?

Du tænker måske ikke over det, men vi mennesker producerer CO2, når vi motionerer.

Når du sidder foran fjernsynet i sofaen producerer du forsvindende lidt CO2, men det ændres, når musklerne aktiveres. Den menneskelige motor har brug for energi og det får vi fra kulhydrat og fedt og biproduktet heraf er CO2.

Fysisk aktivitet såsom løb er en transportform, men sammenlignet med biler, er CO2 produktionen meget mindre.

  • Ved 30 min. løb (5 km) produceres ca. 100 g. CO2. Så hvis alle danskere (5.511.451) løber 5 km samme dag, produceres ca. 551 ton CO2 på 1 døgn.

  • Når 1 bil kører 5 km producerer den ca. 800 g CO2. Så hvis alle danskere (5.511.451) kører 5 km i bil samme dag producerer de ca. 4409 ton CO2 på 1 døgn.

Betyder det så, at vi skal lade være med at motionere? Nej!

Faktisk forholder det sig sådan, at mennesker, dyr og planter er i  CO2-ballance, forstået på den måde, at vi alle indgår i et stort lukket kredsløb.

Den mængde CO2  de levende væsner på kloden udleder, forbruges af klodens planter. Så selvom man udleder mere CO2 under motion, skal man forestille sig, at der tilsvarende er forbrugt mere CO2 til at fremstille de fødevarer, vi har forbrændt under motion.

Motion giver øget energi, der er helbredsmæssige fordele og der er et socialt aspekt. Så på med løbeskoene og ud i naturen.

Facebook
Twitter