Regntøjs tips

I Danmark falder der cirka 700 mm regn om året. Derfor er det vigtigt at have et rigtig godt sæt regntøj, hvis man skal holde sig tør.

(Foto: Ole Ambrosiussen © DR Vejret)

I Danmark falder der cirka 700 mm regn om året. Derfor er det vigtigt at have et rigtig godt sæt regntøj, hvis man skal holde sig tør. Rabatten tester, om det kan betale sig at betale mange penge for et regnsæt - eller om man kan have sit på det tørre ved at købe et billigt.

Torben Foged har testet regntøj på Forbrugerlab, og han har følgende råd, når du skal købe regntøj.

Overvej hvad regnsættet skal bruges til: 

Hvis du f.eks. er meget aktiv og regnsættet er udsat ved f.eks cykling, stiller det store krav til regnsættets åndbarhed, vandtæthed og styrke i syningerne.  

Hvis du er mindre aktiv og regnsættet er udsat ved f.eks. knallertkørsel, stiller det store krav til regnsættets vandtæthed.

Hvis regnsættet er ikke udsat f.eks. mellem hjem og bus, stiller det størst krav til regnsættets vandskyende evne, da de fleste sæt kan klare en byge fint. Vandskyende betyder at regnsættet er hurtigt tørt igen.

Søg vejledning i butikken for de rigtige egenskaber i regntøjets membran:

I nogle regnsæt er der angivet en værdi for sættets vandtæthed/åndbarhed, men pas på med at lave sammenligninger p.g.a. forskelle i testmetoder. Spørg i forretningen, hvad disse værdier betyder i praksis. Åndbarhed kan hjælpes af udluftninger på bl.a. ryggen og under armene.

Prøv tøjet med ekstra tøj/overtøj på, så du ikke køber for småt.

Tjek synlige syninger og sømme udvendigt og indvendigt. Det kan bruges som guideline for kvaliteten i de afgørende vandtætte tapeninger og svejsninger af sømme.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen.

Når du bruger dit regntøj:

  • Tør ofte med klud i stedet for mange gange maskinvask
  • Undgå skyllemiddel ved maskinvask, da det ødelægger åndbarheden
  • Lad ikke dragten tørre i stærk sol eller i tørretumbler
  • Vask farvet regntøj med lignende farver og color vaskemiddel