Skift varmepumpe og spar penge

Center for Energibesparelser har fået testet fire billige luft til luft-varmepumper på Teknologisk Institut.

Center for Energibesparelser har fået testet fire billige luft til luft-varmepumper på Teknologisk Institut. Resultaterne er kommet efter denne artikel er skrevet.

Tre ud af fire af de testede pumper dumpede. De var mærket med A efter den lovpligtige energimærkning, men testen afslørede, at de var væsentligt mindre energieffektive.

Den ene varmepumpe havnede helt nede i energiklasse F, mens de to andre svarede til energiklasse D.

Varmepumpen fra Harald Nyborg kom også dårligt ud af testen på et andet område. Den har store problemer med at afrime. Det betyder i værste fald, at varmepumpen kan fryse fuldstændig til, når det bliver koldt.

Ikke til at stole på

Ingen af de billige varmepumper var i nærheden af at være energieffektive nok til at bære det blå Energisparemærke, som de bedste produkter kan smykke sig med.

Og du kan altså heller ikke stole på, at en luft til luft-varmepumpe af den billige slags er så energieffektiv, som den lover. Heller ikke selvom den er mærket med A, afslører testen fra Center for Energibesparelser.

Gå efter Energisparemærket

Det sikre valg er altså at gå helt uden om de billige varmepumper og i stedet finde en varmepumpe med Energisparemærket, der anbefales af Center for Energibesparelser.

En varmepumpe med Energisparemærket sikrer dig blandt andet:

  • At varmepumpen også er energieffektiv i det det danske vintervejr
  • At varmepumpen kan indstilles på en minimumstemperatur på 8° C
  • At varmepumpen installeres af en professionel kølemontør

Du finder varmepumper med Energisparemærket her:  

http://www.elsparefonden.dk//luftvarmepumpe

Få pengene tilbage eller et afslag i prisen

Ifølge Købeloven kan du få pengene tilbage eller få et afslag, hvis du har fået urigtige eller vildledende oplysninger, da du købte en vare.

Hidtil har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke haft den slags sager med luft til luft-varmepumper.