Styrk immunforsvaret med Latteryoga

Det er sjovt at grine! Og så kan det samtidig have en helbredende og forebyggende effekt på vores velvære.

Det er sjovt at grine! Og så kan det samtidig have en helbredende og forebyggende effekt på vores velvære.

Latter styrker immunforsvaret, og udløser endorfiner i kroppen, som kan være med til at mindske stress, mens det aflader kroppen og gør underværker for humøret. 

Latteryoga blev opfundet af den indiske læge Madan Kataria i 1995. Hans ide er, at kæde latter sammen med yoga-øvelser, der styrker vejrtrækningen og arbejder med muskelgrupper omkring indre organer og omkring den muskulatur, man bruger til at le med.

Til latteryoga ler man uden grund, nærmest terapeutisk for at komme i kontakt med ens egen latter - og med de følelser, der ligger gemt dybt nede i sig selv. Det skulle give ny energi til kroppen og hjernen og gøre at man føler sig frisk og sund.

Det er videnskabeligt bevist at kroppen ikke kan kende forskel på ægte og falsk latter. Derfor har kunstig latter efter sigende de samme fysiske og psykologiske effekter, som hvis latteren kom naturligt.

En latteryoga seance starter med opvarmningsøvelser for ansigtet, så muskler er klar til at arbejde. Resten af seancen består af latterøvelser, klappeøvelser og vejrtrækningsøvelser. Under øvelserne gælder det om at slippe sine hæmninger løs og få løsnet op for bekymringer og ubehag i kroppen.

Latteryoga er den latterform, der bruges i latterklubber i hele Danmark.

Facebook
Twitter