Arense på 19: Jeg kan ikke lide at onanere

Kvinder er seksuelle på forskellige måder, siger Arense, der fortæller om ikke at onanere.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen (DR))

Jeg har en veninde, som jeg kan tale om alt med.

Vi har kendt hinanden i fire år, og vi har gået gennem alt sammen. Vi har et helt særligt bånd, og vi har talt om alt fra kærlighed til venner, opture og nedture. Alt.

Normalt er vi meget ens, men der er ét punkt, vi adskiller os på.

Vi er 17 år gamle, da vi taler om onani for første gang. Det er noget, som min veninde dyrker og er rigtig glad for, fortæller hun. Men sådan er det ikke for mig.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen (DR))

Jeg onanerer ikke, for jeg synes ikke, at det er rart. Derfor er det ikke rigtig noget, jeg har lyst til at bruge tid og energi på.

Det er ikke fordi, jeg ikke har forsøgt at røre ved mig selv. Jeg har bare aldrig rigtig fået noget ud af det.

Da jeg fortæller min veninde, hvordan jeg har det med onani, tror hun, at jeg lyver. At jeg skammer mig over at onanere og derfor siger, at jeg ikke gør det. Faktisk forstår jeg godt hendes reaktion, for jeg ville nok tænke det samme, hvis det var omvendt.

Da min veninde accepterer, at jeg rent faktisk taler sandt, vil hun gerne hjælpe mig. Hun forærer mig en vibrator, og hun og to af vores andre veninder forklarer mig, hvordan de selv plejer at gøre.

En aften giver jeg det et skud og gør præcis, som de har sagt. Jeg tænder for min computer og finder noget porno. Det føles underligt. Så prøvede jeg bare at følge deres instruktioner med vibratoren.

Det tager fem minutter, og så stopper jeg igen. Det føles stadig ikke særlig rart.

Det er vigtigt for mig at sige, at jeg er et seksuelt menneske. Jeg har et sexliv, og det har jeg haft i nogle år. Det hænger ikke sammen med, hvordan jeg har det med onani.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen (DR))

Jeg oplever selv, at samfundet har et billede af, hvordan kvinder er seksuelle. Vi skal være sensuelle, elegante og forførende samtidig med, at vi skal være tilbagetrukkede. Det er mændene, der skal forføre os og være seksuelle, så vi kan blive seksuelle.

Den norm hænger ikke rigtig sammen med at tage initiativ til egen orgasme eller til at tage nydelse i egen hånd. At kunne forføre sin egen krop.

Måske er det grunden til min manglende lyst til onani, jeg ved det ikke. Jeg har bare ikke lyst.

Jeg føler mig oplyst og lever i en verden, som også hylder og udfolder den mere aktive side af kvinders seksualitet, som bliver mere og mere accepteret med tiden.

Og kvinder er sindssygt forskelligt indrettede. Jeg kan kun få en orgasme ved at være sammen med en fyr. Så for mig er der ikke nytte i at onanere. Der er meget mere nytte i at være sammen med et andet menneske.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen (DR))
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk