Jacob på 24: Jeg frygter at fejle, når jeg har sex

Efter bruddet med sin ekskæreste, har Jacob haft svært ved at dyrke sex. Frygten for ikke at kunne præstere i sengen har taget overhånd.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen.)

Jeg frygter mit næste knald.

Jeg har nemlig svært ved at få den op at stå, når jeg skal have sex med en pige. Og lykkes det, så kommer jeg for hurtigt.

Hver gang jeg skal præstere seksuelt kommer angsten og præstationspresset op i mig. Jeg frygter at fejle, enten ved ikke at få rejsning, eller ved at komme for tidligt. Og begge dele sker desværre som regel.

Min ekskæreste og jeg var sammen i fem år. Hun var min første kæreste og også min første sexpartner. Vi havde et godt sexliv, og dengang havde jeg ikke problemer med at få den op at stå. Men efter vi slog op, har jeg haft svært ved at dyrke sex.

Modelfoto. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen.)

Første gang jeg skulle have sex med en ny pige, var til en nytårsaften for nogle år siden. Jeg løber ind i hende til en fest. Hun er vildt tiltrækkende og smuk, og vi tager hjem samen.

Vi ligger i sengen og skal til at have sex, men pludselig vælter der en masse følelser ind over mig. Jeg får ondt i maven, og begynder at tænke på min ekskæreste. Mine tanker kører rundt, og jeg kan slet ikke være i situationen. Det føles som at stå i ét stort kaos af følelser – og jeg kan ikke få rejsning.

Det er første gang, at jeg oplever, at det er et problem.

Jeg går ud på badeværelset og prøver at samle mine tanker. ’For fanden, Jacob. Kom nu. Det er nu, det gælder’ siger jeg til mig selv. Jeg går ud til pigen igen, og vi prøver at få gang i tingene – men det fungerer bare ikke.

Hun er sød og prøver ihærdigt at hjælpe mig. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre reaktion fra hendes side, men det var stadig en svær situation for mig. Jeg var desperat, for at få det her til at lykkes, så det var en virkelig traumatisk oplevelse for mig. Efter nogle timer tager hjem.

Jeg tror ikke, det var fordi, jeg havde drukket. Jeg tror tværtimod, at alkoholen nogle gange kan hjælpe mig til at slappe mere af. Jeg tror bare, det var for tidligt. Jeg var ikke klar.

Det er tre år siden nu, og jeg har haft problemer med min rejsning lige siden.

Modelfoto. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)

Når jeg møder en pige, hvor jeg kan mærke, at det kan udvikle sig til sex, så blusser angsten op i mig. Så begynder min hjerne at sige ’Okay, det her kan gå galt’.

I mit hoved er sex blevet lig med noget farligt, negativt og angstprovokerende.

Det er sket flere gange, at jeg har trukket mig fra en pige i frygt for, at det ville gå dårligt, hvis vi skulle have sex.

Jeg kan tage hjem med en pige, og vi kan begynde at kysse, men så tænker jeg altid ’åh fuck, det her kan gå galt’. Jeg har en lurende frygt for, at jeg ikke kan få den op at stå, eller at jeg kommer for hurtigt.

Nogle af de piger, jeg har været sammen med, har troet, at jeg ikke tændte på dem. Men det er meget sjældent tilfældet. Jeg prøver altid at forklare pigerne, at det ikke handler om dem, men om min egen frygt.

Heldigvis får jeg faktisk altid en positiv og forstående reaktion.

Modelfoto. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen)

Følelsen af angst er ikke ny for mig. Jeg har både oplevet at have sceneskræk og eksamensangst, så det er altid noget, der har fyldt for mig.

Jeg er nok meget kontrolleret og ordentlig som person, og jeg tænker måske lidt for meget over tingene. Det er inde i mit hoved, at tingene kollapser og frygten bliver skabt, når jeg skal have sex.

Jeg har været til læge med mit problem, da det i en periode blev rimelig altoverskyggende for mig. Det hjalp mig meget at sige det højt til lægen, som kunne fortælle mig, at det ikke var nogle unormale følelser og symptomer, jeg har.

Jeg taler også nogle gange med mine kammerater om det. Der er også nogle af dem, der har prøvet det.

Modelfoto. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen.)

Min læge og jeg talte os frem til, at min fremgangsmåde er små skridt frem, så jeg kan føle mig mere tryg i seksuelle situationer. Det er det blevet en smule bedre af sidenhen.

Der er stadig lang vej endnu, men jeg tror helt klart, at tingene kan blive bedre. Det her er ikke et permanent problem.

Jeg tror, at jeg ser det som et markant større problem end mine sexpartnere gør.

Det er mine egne forventninger, jeg ikke lever op til. Ikke deres.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk