Louise på 26: For mig er sex forbundet med smerter og skam

Det er ikke alle unge, der bryder sig om sex - og det er et tabu, som Louise gerne vil til livs.

Sidste år fandt jeg ud af, at jeg ikke bryder mig om sex.

Jeg var 25 år og havde en kæreste, som jeg var rigtig glad for. Min forrige kæreste og jeg havde også prøvet, men jeg havde store smerter, og vi opgav hurtigt igen.

Både blandt mine veninder og ude i offentligheden er sex noget, man taler meget om. Som om det er noget ubetinget positivt, noget rart og nærmest magisk, der kan slå gnister.

Nu skulle det altså være. For det kunne ikke være rigtigt, at jeg ikke skulle have sex og nyde det ligesom alle andre

Jeg var sikker på, at det bare var noget, der skulle overstås, og så ville jeg have et fantastisk forhold til sex. Jeg skulle bare bide tænderne sammen og springe ud i det.

Men det gjorde så forbandet ondt, at vi var nødt til at stoppe - og det var ikke det eneste. Jeg følte mig både skamfuld og beskidt over, at jeg overhovedet havde prøvet.

Sex er ikke et tabu. Til gengæld er det et tabu, når sex ikke fungerer. Og på en måde kommer man til at føle sig vildt forkert, når man ikke har det godt med det og faktisk slet ikke mærker lysten til sex.

Det gør jeg bare ikke. For mig er det forbundet med noget negativt. Med smerter og skam.

Jeg drømmer om at have det samme forhold til sex som alle andre, og det betyder meget for mig, at jeg forhåbentligt en dag får mulighed for at stifte familie. Men det kan man jo ikke, hvis man ikke har sex.

Derfor skrev jeg til Sara Bovin fra Tværs på P3. Jeg havde brug for at sætte ord på mit problem, bryde tabuet og finde ud af, om jeg er den eneste, der har det sådan.

Jeg var med i radioprogrammet, og det var en virkelig god. Flere lyttere skrev og ringede ind til programmet for at tale om emnet, og flere af dem havde haft det ligesom mig.

Der var for eksempel en fyr, som ikke brød sig om uforpligtende sex og følte den samme skam, som jeg føler. Og der var en kvinde, som rådede mig til at finde den helt rigtige, som gør mig tryg og arbejder for, at jeg skal få lyst til sex.

Det er gået op for mig, at mit problem kan handle om tryghed og tid. Man skal ikke gøre noget, fordi alle andre gør det. Jeg skal bare være tålmodig og vente på den rigtige.

Jeg er næsten lige blevet single, og jeg er begyndt at date igen. En dag skal jeg fortælle endnu en mand om, hvordan sex fungerer og ikke fungerer med mig. Men hvis det er den rigtige, så vil han forstå det, og så vil han investere den tid og energi i vores forhold, som skal til for, at sex bliver muligt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter