15-17-årige skal have knallertkørekort for at køre på hurtige elcykler

Ifølge nye regler skal man ikke skal have knallertkørekort for at køre speed pedelics, Men nu skal de 15-17-årige alligevel have kørekort.

På billedet ses Ole Birk Olesen (Liberal Alliance), der er transportminister. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Speed pedelics er særligt hurtige elcykler, som kan køre op til 45 kilometer i timen.

Et flertal i Folketinget har netop besluttet, at man ikke længere skal have knallertkørekort for at køre speed pedelics.

Men det ændrer transportminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) nu, så 15-17-årige skal have et knallertkørekort, inden de må køre på en speed pedelec.

Transportordfører ønsker hastighedsbegrænsning

Ole Birk Olesen indkaldte transportudvalget til et hastemøde efter hård kritik af de nye regler for speed pedelecs. Ifølge transportudvalget skal forsøget med speed pedelics evalueres senest 1. maj 2019.

Rasmus Prehn er Socialdemokratiets transportordfører. Han er glad for, at der kommer et andet krav til alder for at køre speed pedelic, og at der er en dato for evalueringen.

- Vi havde også gerne set, at der blev indført en hastighedsbegrænsning på 30 kilometer i timen på cykelstierne, siger han.

Speed pedelics skal ikke have nummerplade

Ole Birk Olesen mener, at speed pedelecs kan være gode til pendlere, der for eksempel har 20 kilometer til arbejde, så de ikke i stedet køber en bil mere.

De nye regler for speed pedelecs betyder, at speed pedelecs ikke skal have nummerplade.

Ifølge Trafikstyrelsen er under 50 speed pedelecs indregistreret.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve