Amerikanske og asiatiske aktier falder meget

Det amerikanske Dow Jones-aktieindeks faldt meget i værdi mandag aften. Japanske og kinesiske aktier falder også.

Først faldt aktierne i USA, og så faldt aktierne i Japan og Kina. Ifølge en direktør skyldes det gode nyheder. Arkivfoto. (Foto: DAVID CHANG © Scanpix)

Dow Jones er et amerikansk indeks over aktier. Dow Jones følger store industri-virksomheder på det amerikanske aktiemarked.

Men Dow Jones faldt med 4,6 procent mandag aften dansk tid.

Det er det største fald i Dow Jones-indekset på en enkelt børsdag siden 2011.

Asiatiske aktier falder også

Tirsdag morgen faldt aktierne også i Asien. Det japanske Nikkei-indeks faldt 6,5 procent, mens det kinesiske Hang Seng-indeks faldt næsten fem procent. Det skriver CNN.

De amerikanske og asiatiske aktier begyndte at falde, efter den seneste amerikanske jobrapport blev udgivet.

Rapporten forudsagde nemlig, at USA’s centralbank ville hæve renten hurtigere, end man først forventede. Det skyldes, at lønningerne i USA stiger.

Direktør: Aktierne falder, fordi der er gode nyheder

David Kou er direktør for det finansielle rådgivningsfirma Motley Fool. Han siger, at det er underligt, at gode nyheder får aktierne til at falde.

- De økonomiske nyheder fra USA har været stærkere end forventet. Så grotesk nok skyldes markedskorrektionen positive økonomiske nyheder, siger han.

Ifølge BBC er flere investorer begyndt at sælge af deres aktier og i stedet købe obligationer, som kan give større renteafkast.

Facebook
Twitter