Amerikanske unge kræver, at våbenlov ændres efter skoleskyderi

Flere unge kritiserer USA's våbenlove efter et skoleskyderi i sidste uge. De kræver, at politikerne ændrer loven.

I sidste uge var der et skoleskyderi på Marjory Stoneman Douglas Gymnasium i det sydlige Florida. Gerningsmanden var en tidligere elev og dræbte 17 personer.

I USA forsøger unge nu at få politikerne til at ændre landets våbenlov. I weekenden samledes flere hundrede unge for at vise, at de er utilfredse med våbenloven.

Blandt andet eleven Emma Gonzales, der overlevede skoleskyderiet. Hun kritiserede Donald Trump og andre amerikanske politikere, der tager imod penge fra NRA, og opfordrede dem til at gøre noget ved våbenloven.

Unge kritiserer våbenlov på sociale medier

- Hvis ikke I gør noget for at stoppe det her fra at ske hele tiden, vil antallet af skudofre stige, sagde Emma Gonzalez.

Flere unge kritiserer også våbenloven på de sociale medier under hashtagget #MeNext. Hashtagget skal vise, at de unge er bekymrede for at blive ramt af et nyt skoleskyderi.

FBI har erkendt, at det modtog en advarsel om gerningsmanden, men at FBI ikke reagerede på den.

Mange har reageret på Trumps besked

Donald Trump har kritiseret FBI for at bruge for meget tid på at undersøge, om Rusland samarbejdede med Trumps kampagnestab under præsident-valgkampen.

75.000 har reageret på Donald Trumps besked, og mange er vrede.

- Det er trist, at de overså alle faresignalerne, men hvad der er endnu mere trist, er alle de skoleskyderier, der har været med dig som præsident, og du har intet gjort, skriver brugeren Penny.