App til ordblinde vinder europamesterskab

Fire danske gymnasie-elever har opfundet en app, der kan læse undertekster højt for eksempelvis ordblinde.

Rikke Lysholm, lektor på Learnmark Gymnasium, Pernille Rasmussen, projektleder i Fonden for Entreprenørskab, Anders Bredgaard Thuesen, Alexander Gram Jensen og Kristoffer Strube Græm. (Foto: Learnmark Horsens)

SubReader er en app, der kan læse undertekster op fra Netflix for eksempelvis ordblinde.

Fire gymnasie-drenge fra Horsens og Esbjerg har opfundet appen, som de vandt danmarksmesterskaberne (DM) i entreprenørskab med.

Nu har de også vundet europamesterskaberne (EM) i entreprenørskab, der blev afholdt i Schweiz.

Drengene var overraskede

De fire drenge hedder Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm, William Nyby Pedersen og Anders Bredgaard Thuesen og går i 2.g i Horsens og Esbjerg.

Drengene vandt ikke nogle af særpriserne, som de egentlig havde håbet på. De troede derfor ikke, at de ville vinde noget.

- Nu har vi vundet det hele, og det er helt ubeskriveligt. Vi har nok ikke helt forstået det endnu, men vi er superglade og glæder os til at komme ud at feste med de andre deltagere,” siger Alexander Gram Jensen i en pressemeddelelse.

Alexander vandt også en lederpris

Udover den ærefulde titel som europamestre i entreprenørskab fik en af drengene også en anden pris.

10 lederaspiranter fik nemlig prisen 'Leadership Award'. Alexander Gram Jensen var en af de 10, og dermed er han blandt Europas 10 bedste leder-aspiranter.

Europamesterskabet var for unge i Europa. 36 lande deltog og omkring 270.000 unge har deltaget i konkurrencen om titlen som europamestre.

Facebook
Twitter