Astrids patient-informationer skal deles i HPV-database

En ny database med viden om patienter på HPV-centre får kritik, fordi den kommer for sent. Astrid Lindholdt er patient på et HPV-center og føler sig snydt.

Astrid Lindholdt er ved at blive behandlet på et af landets HPV-centre. Her sidder hun med ringbind, der indeholder informationer om hendes sygdomsforløb. Hendes sygdomsforløb skal nu sammen med andre patienters samles i landsdækkende database. (© dr)

Danske Regioner vil oprette en database, hvor læger på HPV-centre kan dele viden om patienter med påståede bivirkninger fra HPV-vaccinen.

Flere politikere kritiserer, at Danske Regioner ikke har oprettet databasen tidligere, fordi der har været afsat penge til det.

Astrid Lindholdt på 30 år får behandling på et af de fem HPV-centre. Hun undrer sig også over, at databasen først kommer nu.

Astrid fik det dårligt efter vaccinen i 2010

Astrid fik det første ud af tre vaccine-stik i efteråret 2010. En måned efter begyndte hun at få det dårligt. Hun har for eksempel konstante smerter i alle muskler og led samt hovedpine.

Derfor blev hun henvist til et af HPV-centrene, da de åbnede.

Astrid er ikke sikker på, at hendes sygdom skyldes vaccinen. Men sygdommen påvirker alligevel hendes hverdag meget.

Astrid føler sig snydt

Astrid læser kun et fag ad gangen på universitet og bliver derfor senere færdig med sin uddannelse end forventet.

Hun føler sig snydt og frustreret over, at databasen ikke var der, da hun begyndte behandling. Måske databasen have hjulpet med at behandle hende hurtigere.

To år er lang tid, når man går og har det dårligt. Jeg er ung, og jeg skal ud og tjene til samfundet. Det kan jeg ikke, så længe jeg har det sådan her, siger Astrid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk