Asylansøgere i teltlejre oplever mange konflikter

Teltlejre for asylansøgere oplever flere konflikter end almindelige asylcentre. Det mener to af de kommuner, som driver teltlejre i Danmark.

De fire teltlejre i Danmark ligger i Thisted, Herning, Haderslev og Næstved. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Danmark har fire teltlejre til asylansøgere. Asylansøgerne bor i lejrene, mens de venter på at få svar på deres ansøgning om asyl i Danmark.

Der bor omkring 500 asylansøgere i teltlejrene, og de oplever oftere konflikter i hverdagen end asylansøgere på almindelige centre.

Det fortæller både Vesthimmerlands Kommune og Langeland Kommune, der står for at drive to af Danmarks teltlejre.

Asylansøgere har konflikter med hinanden

Langeland Kommune driver teltlejren i Næstved, og her har kommunen oplevet mange konflikter og vold. Konflikterne opstår både mellem asylansøgerne, men også mellem personalet og asylansøgerne.

Vesthimmerlands Kommune driver teltlejren i Herning, og her oplever kommunen også mange konflikter.

- Der er jævnligt små episoder med konflikter, siger Lars Vestergaard. Han er kommunikationschef for blandt andet lejren i Herning.

Asylansøgere har ikke mulighed for at lave mad

Lars Vestergaard mener, at der er flere grunde til, at teltlejrene oplever flere konflikter end de almindelige centre.

En grund kan være, at der bor mange flere enlige mænd i teltene end i almindelige asylcentre, hvilket kan give flere konflikter. Asylansøgerne bor også meget tæt i lejrene.

Asylansøgerne kan heller ikke lave deres egen mad i teltene, og det giver rigtig mange konflikter, siger Lars Vestergaard.

- Folk skal spise på et bestemt tidspunkt tre gange om dagen og kan ikke selv bestemme, hvad de skal spise. Det er klart, at de her folk hellere selv ville lave mad, siger han.