Australien udlover ti millioner kroner for at redde verdens største koralrev

Koralrevet Great Barrier Reef er i fare på grund af klimaforandringer. Australien vil nu give ti millioner kroner til den, der kan redde revet.

Koralrevet har det hårdt, fordi havvandet bliver varmere, og det får korallerne til at miste deres farve og ofte dø. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

Great Barrier Reef er verdens største koralrev, som ligger ved Queenslands kyst i Australien.

Men koralrevet har det hårdt, fordi havvandet bliver varmere. Det varmere vand får korallerne til at miste deres farve og ofte dø.

Forskere har advaret om, at Great Barrier Reef vil være ødelagt inden for vores levetid, hvis der ikke bliver gjort mere for at reducere klimaforandringer.

Australien vil give dusør til den, der kan hjælpe

Josh Frydenberg er Australiens miljø- og energiminister. Han siger, at Australien nu vil give ti millioner kroner til den eller de forskere, der kan hjælpe med at redde Great Barrier Beef.

- Dette er en åben invitation til vores fantastiske videnskabelige hoveder til at udvikle innovative løsninger, der vil beskytte korallerne og hjælpe med at genoprette det beskadigede rev, siger han.

- Revet er vores planets største levende vidunder. Problemet er enormt, og derfor kræves det, at der tænkes stort. Men det er vigtigt at huske på, at løsninger kan komme fra hvor som helst, siger han.

Koralrev undgik at komme på liste

Sidste år undgik Australien med nød og næppe, at Great Barrier Reef kom på Unescos liste over verdensarv, der er i fare.

Det skete, fordi regeringen lovede at bruge to milliarder dollar på at lave løsninger, der kan beskytte revet.

Great Barrier Reef er en af de største turistattraktioner i Australien og genererer omkring 30 milliarder kroner om året.

/ritzau/dpa

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve