Betina hjælper unge i Brasilien med at få en uddannelse

I Brasilien får mange fattige ingen uddannelse. Derfor hjælper Betina Lauritsen og en privat organisation fattige unge med at få råd til en uddannelse.

Danske Betina Lauritsen bor i Brasilien, fordi hun blev forelsket på en ferie i landet. (© dr)

Betina Lauritsen fandt kærligheden på en ferie til Brasilien. Derfor besluttede hun for seks år siden at flytte til Brasilien, og nu bor hun i Rio de Janeiro sammen med sin mand og datteren på to år.

Betina arbejder for en norsk organisation, der hedder Dream Learn Work. Det er en privat organisation, der arbejder for at uddanne fattige unge i Brasilien og give dem chancen for en bedre fremtid.

De unge i Brasilien har brug for hjælp

- I Danmark har alle mulighed for at tage en uddannelse, men i Brasilien er der så urimelig stor klasseforskel. Derfor får meget få fattige uddannelse, siger Betina.

Hun og den norske organisation hjælper unge fattige mellem 18 og 25 år med en uddannelsesplan og et kursus, der kan hjælpe dem i gang med en uddannelse.

Hvis de unge klarer sig godt og kommer på universitetet, betaler organisationen for deres uddannelse. Organisationen prøver også at sætte de unge i kontakt med firmaer, så de kan få et arbejde og klare sig bedre økonomisk.

"Det er meget motiverende"

Betina synes, det er noget af det mest motiverende arbejde i hele verden.

- Det er ikke noget man bliver millionær af, men arbejdet betaler sig i glæden fra deltagerne i programmet, siger Betina.

- Det bedste er muligheden for at forandre deres liv, siger hun.

Betina skal også hjælpe kvinder

Den norske organisation vil prøve at gøre sig mere kendt under OL blandt andet for at samle penge ind til en svensk organisation, der vil hjælpe kvinder i Brasilien.

Betina skal også arbejde for den svenske organisation.

- Jeg håber, vi får samlet nok penge ind. Og så glæder jeg mig også til at arbejde, mens der er OL. Men jeg skal også over forbi det sted, hvor de danske atleter holder til, siger Betina.

OL bliver stort for Betina

OL i Brasilien er også specielt for Betina af en anden grund. Betinas far fra Danmark besøger nemlig Betina i Brasilien, mens der er OL.

- Det er ret stort for mig, at min far besøger mig. Så jeg skal vise ham mit liv her. Jeg håber, at han kan se og forstå, hvorfor jeg har valgt at bo i Brasilien. Jeg glæder mig meget, siger Betina.

Til hverdag savner hun både familie og venner i Danmark – der går nemlig halvandet år imellem, at hun er i Danmark.

- Heldigvis elsker jeg Brasilien lige så højt, som jeg elsker Danmark, siger Betina.

Facebook
Twitter