BILLEDER Brasilianske Ricardo er vild med boller i karry

Brasilien er vært for OL denne sommer. DR Ligetil har derfor besøgt den brasilianske madbod Brasa for at finde ud af, hvad traditionel brasiliansk mad er.

  • Ricardo Ribeiro de Miranda kommer fra Rio de Janeiro i Brasilien. (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
  • På Brasa serverer Ricardo brasiliansk barbecue. (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
  • Salaten på Brasa består af grøn salat og frugt. (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
  • Der bliver hurtigt varmt i den lille madbod, når Ricardo griller kød over gløderne. (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
  • Fra venstre: Chorizo, svinekød og kylling. (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
  • For at finde den brasilianske madbod på Papirøen skal du bare se efter det brasilianske flag. (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
  • Så er der serveret! (Foto: Freja Kierstein Johansen (c) DR)
1 / 7

Hvis du spørger brasilianeren Ricardo Ribeiro de Miranda, så består brasiliansk mad ofte af en masse kød, ris og sorte bønner. Ricardo arbejder i madboden Brasa på Papirøen i København.

På Brasa serverer han brasiliansk barbecue, som hedder Churrasco. Altså en masse kød på spyd.

- Det var vistnok de brasilianske cowboys, der fandt på at tilberede kød på spyd på den måde, vi også gør det her, siger Ricardo.

Brasiliansk mad er mange ting

Ricardo står midt i den lille madbod, da DR Ligetil møder ham. Han er i gang med at sætte stykker af svinekød på spyd, mens hans kollegaer tilbereder salat, kartofler og andet tilbehør.

- Churrasco er bare en ud af mange brasilianske retter. Brasilien er nemlig så stort et land, at maden varierer fra nord til syd, siger Ricardo.

- Og så samler Brasilien hele tiden inspiration fra andre lande. Der kommer derfor hele tiden nye brasilianske retter, siger han.

Brasa marinerer svinekød i æblejuice

Madboden Brasa prøver at tilpasse den brasilianske barbecue til danskerne. Derfor har Brasa valgt kød, som danskerne kan lide:

Dansk svinekød marineret i æblejuice, chorizo fra Spanien og kylling marineret i rødvin.

- Salaten indeholder heller ikke ligeså mange sydlandske frugter som i Brasilien. Men det er mest, fordi frugterne er lettere at få i Brasilien end i Danmark, siger Ricardo.

Ricardo elsker ris a la mande og boller i karry

Ricardo har selv en dansk kone og er derfor også blevet introduceret for en masse dansk mad.

- Min danske yndlingsret er boller i karry, og så er jeg helt vild med ris a la mande. Jeg har engang spist halvandet kilo ris a la mande, siger Ricardo.

Han synes, det mest underlige danske mad er leverpostej, fordi det smager meget fedt.

Dansk smørrebrød er svært

Ricardo er også ved at lære, hvordan man laver dansk smørrebrød. Det er lidt svært, fortæller han.

- I Brasilien blander man alting sammen. Så første gang jeg skulle lave en smørrebrødsmad, så puttede jeg både rejer, sild, kødpålæg og alt muligt andet på, siger Ricardo, mens han griner.

- Men nu er min kone ved at lære mig, hvad der passer sammen, siger han.

Ricardo får hjælp fra sin mor

Når Ricardo ikke skal lave barbecue på Brasa, kan han også godt lide at lave andet brasiliansk mad. Og så ringer han til sin mor for at få gode råd.

- Jeg kan rigtig godt lide Danmark, men jeg savner min mors mad i Brasilien, siger Ricardo.

- Derfor ringer jeg ofte og spørger hende om hjælp, hvis jeg skal lave noget rigtig god brasiliansk mad, siger han.

Facebook
Twitter