BILLEDER Folk ventede på at høre nyt om OK18

Parternes forhandlinger om nye overenskomster varede hele natten. Udenfor Forligsinstitutionen ventede folk på at høre nyt.

  • Forhandlingerne foregik det meste af natten. Tillidsfolk og andre var mødt op udenfor Forligsinstitutionen på Sankt Annæ Plads i København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Nina Bonde (i midten) er dommerfuldmægtig og medlem af DJØF. Hun var en af de fremmødte, der sang slagsange for at støtte forhandlerne for de offentligt ansatte. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Pædagog Maria Porse (til højre) var en af dem, der fulgte forhandlingerne hele natten. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Folk tjekkede mobilen for at se, om der var nyheder fra forhandlingerne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • I løbet af aftenen blev vinduerne åbnet, og der blev vinket til de fremmødte. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Hele natten igennem fulgte journalisterne med uden for Forligsinstitutionen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
1 / 6

Lønmodtagere og arbejdsgivere forhandler for tiden om nye overenskomster til ansatte i staten, regionerne og kommunerne. Hvis parterne ikke bliver enige, vil det føre til omfattende strejke og lockout. Det kaldes en storkonflikt.

Tidligt onsdag morgen har forligsmand Mette Christensen udsat konflikten for anden gang. En strejke kan nu bryde ud fra den 8. maj og lockout den 12. maj.

Mens parterne forhandlede i nat, stod en lille flok tillidsfolk og andre fagligt aktive udenfor Forligsinstitutionen for at vise deres støtte.

Ovenfor kan du se billeder fra natten uden for Forligsinstitutionen.

Facebook
Twitter