Billeder fra rummet viser klimaforandringerne på Jorden

Jordens temperatur er steget med omkring én grad, og konsekvenserne kan allerede ses. Se billeder af Jorden fra rummet.

Jordens gennemsnits-temperatur er steget med omkring én grad på grund af menneskeskabte klimaforandringer.

Én grad lyder måske ikke af meget, men det har allerede haft konsekvenser for Jorden.

Man kan tydeligt se forandringerne på Jorden, når man kigger fra rummet. Det viser billeder, som Nasa og ESA har taget, og som FN har delt.

Ovenfor kan du se en række af billederne, som viser klimaforandringerne.

 • Her ses et tydeligt billede på stormen Idais ødelæggelser. Til venstre ses menneskeskabt lys fra området omkring byen Beira, inden Idai ramte. Billedet til højre er fire dage efter, Idai ramte. (Foto: Nasa Earth)
  1 / 6
 • Menneskers omfattende udledning af CO2 til atmosfæren fører til et varmere og mere tørt klima om sommeren i nogle dele af verden. Det så vi sidste sommer i Danmark. Det betyder også, at antallet af skovbrande vokser. I 2018 og 2019 har lande som USA, Skotland, Sverige (billedet) og Australien oplevet mange og voldsomme brande. (Foto: ESA)
  2 / 6
 • Her ses en skovbrand i Californien. I 2018 blev Californien ramt af de dødeligste skovbrande i Californiens historie. (Foto: Alexander Gerst © ESA)
  3 / 6
 • Afsmeltningen fra isen i både Arktis og Antarktis er ikke nogen ny konsekvens af klimaforandringerne, men afsmeltningen tager til. De massive iskapper ved polerne slår sprækker, der er mere end 100 kilometer lange. Som her i Arktis.
  4 / 6
 • Verdens gletsjere trækker sig tilbage. Billedet her er fra Indien. Billedet til venstre er fra 2000, og billedet til højre er fra 2018. Ifølge klimaprofessor Sebastian Mernild fra Nansencenteret i Bergen har mange gletschere i dag mistet mellem 30-50 procent af deres masse, mens andre helt er forsvundet. (Foto: ESA)
  5 / 6
 • I 2018 var Danmark plaget af den værste tørke i 10 år. Godt nok kan en enkelt vejrsituation ikke kobles sammen med klimaforandringerne, men i fremtiden kan vi forvente flere lange perioder med ekstremt vejr. Både i form af tørke og voldsom regn. Til venstre ses et billede fra Europa i sommeren 2017. Til højre sommeren 2018. (Foto: ESA)
  6 / 6
Facebook
Twitter