Brasilien arbejder sammen med USA mod terror til OL

USA har trænet Brasilien i at beskytte såkaldte ”bløde mål” mod terror til OL.

En brasiliansk soldat holder vagt uden for det russiske hus på Cobacabana-stranden i Rio de Janeiro for at beskytte atleterne mod terror under OL. (Foto: © KIRILL Kudryavtsev, © Scanpix)

Brasilien har ikke oplevet terror, som en række andre lande har.

Men nu har Islamisk Stat opfordret til, at terrorister tager til OL i Brasilien og udfører terror-angreb.

Brasilien arbejder derfor tæt sammen med USA for at forhindre, at der kommer terror-angreb til OL.

USA har trænet Brasilien

USA har trænet Brasilien i at beskytte såkaldte ”bløde mål” mod terror. Et ”blødt mål” er for eksempel en restaurant, en natklub eller et butikscenter.

Selve OL-anlægget er godt beskyttet, men ”bløde mål” væk fra anlægget kan også være mål for terror.

Derudover har Brasilien sendt sikkerhedseksperter til USA for at se, hvordan USA beskytter flere store sportsbegivenheder som for eksempel Super Bowl.

Brasilien arbejder også sammen med Frankrig. Frankrig har sendt elite-politi til Brasilien for at træne Brasilien i at beskytte lufthavne og togstationer.

Islamisk Stat søger terrorister, der vil tage til OL

Islamisk Stat har oversat sit propaganda-materiale til portugisisk, som er Brasiliens nationalsprog. Propaganda er en måde at påvirke folk ved at kommunikere stærke holdninger.

Derudover søger Islamisk Stat frivillige, der kan tale portugisisk. Terrorbevægelsen opfordrer de frivillige til at tage til OL og lave terror-angreb.

Islamisk Stat har nævnt 17 forslag til mål for terror i Brasilien. Derudover foreslår terrorbevægelsen, at frivillige kan komme gift i mad og drikkevarer eller bruge legetøjsdroner med små bomber under OL.