Dallas-medier: Formodet gerningsmand er død

En af de formodede gerningsmænd meldes nu død, og præsident Obama holder pressemøde om situationen i Dallas.

Den amerikanske præsident holder pressemøde om situationen i Dallas under sit besøg i Polen. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Fredag morgen dansk tid skød og dræbte mindst to gerningsmænd fem betjente og sårede seks andre betjente og en civil kvinde i byen Dallas i den amerikanske stat Texas.

I flere timer har en mand gemt sig i et garageanlæg i Dallas. Nu meldes han død, skriver flere lokale medier og CNN.

Manden er ikke identificeret, men han menes at være en af de mindst to gerningsmænd.

Mand truede politi med drab og bomber

Politiet har flere gange været i skududveksling med manden, der truede betjentene med at ville dræbe dem alle.

Ifølge politichef David Brown sagde manden, at "enden er nær", og at der var placeret bomber alle steder i garageanlægget og flere steder i centrum.

Betjente med bombehunde har undersøgt garageanlægget og centrum af byen for sprængstoffer. De har ikke fundet noget, siger en talsmand for politiet ifølge Reuters.

Obama: Vi er forfærdede

Netop nu er den amerikanske præsident i Polen. På et pressemøde, der skulle handle om Storbritanniens beslutning om at forlade EU, begyndte Obama at tale om Dallas.

- Jeg tror, at jeg taler på alle amerikaneres vegne, når jeg siger, at vi er forfærdede over disse begivenheder. Vi står sammen med folket og med politiet i Dallas, siger Barack Obama.

- Der er ingen mulig begrundelse på sådan et voldeligt angreb. FBI er i kontakt med politiet i Dallas. Enhver, der er involveret i disse meningsløse mord vil blive stillet til ansvar, siger han.

Adgang til våben har store konsekvenser

I går holdt Obama også et pressemøde, hvor han talte om de to drab i Minnesota og Louisiana. Nattens demonstration i Dallas var en reaktion på netop de to drab.

- Vi skal støtte vores politi, der laver et stort arbejde hver dag. Beskytter os og vores samfund. Hændelsen i dag minder os om, hvilke ofrer de bringer for os, siger Obama fredag.

Præsidenten siger også, at det kan have store konsekvenser, når folk har adgang til voldsomme våben.

Se betjente gøre honnør for dræbte kollegaer, da de køres ud af hospitalet:

Se Obama kommentere på skudattentatet i Dallas:

Facebook
Twitter