Danmark mangler mange sosu-assistenter

Der mangler mange sosu-assistenter, for eksempel i ældreplejen. Det betyder, at de ældre møder mange vikarer, og det gør de ældre mindre tilfredse.

Der mangler mange sosu-assistenter i Danmark. Faktisk opgav arbejdsgivere at besætte 303 stillinger som sosu-assistent i løbet af fire måneder.

Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked- og Rekruttering.

Ledigheden hos sosu-assistenter er også meget lav, og aldrig før har der været så mange jobannoncer til sosu-assistenter.

Forskningsleder: Man må ansætte vikarer

Rikke Gregersen er forskningsleder ved VIA, Aldring & Demens. Hun siger, at arbejdsgivere må ansætte flere vikarer, fordi der mangler sosu-assistenter.

Men det gør ældre utilfredse, hvis de ikke kender personalet, siger hun.

- Når der kommer mange afløsere, skal den ældre forklare de samme ting igen og igen. For demente ældre er det særligt vigtigt, at de kender personalet, siger hun.

Det er svært at tale med ukendt personale

Niels Flinker Sørensen er ikke dement. Han bor i en plejebolig, og flere end 100 forskellige personer har skiftevis hjulpet ham de seneste to år, siger han.

Han synes, at det er svært at finde noget at tale om, når der hele tiden er nyt personale.

- Jeg kan ikke få en samtale på samme måde. Jeg kender ikke pigen, så hvor er trygheden henne? Det er en by i Rusland, siger han.

I videoen foroven kan du se et interview med Niels Flinker Sørensen.