Danmarks glemte søhelte æres med mindesmærke

Tirsdag var dronningen og statsministeren med til at ære de danske krigssejlere fra Anden Verdenskrig. Krigssejlerne fik nemlig et nyt mindesmærke.

Danmark blev besat af Nazityskland under Anden Verdenskrig. Det førte til, at mere end 6000 danske søfolk sluttede sig til De Allierede.

Disse søfolk bliver kaldt krigssejlere. Krigssejlerne sejlede i handelskonvojer og deltog også ved D-dag i Normandiet, Frankrig.

Krigssejlernes store indsats var med til at markere, at Danmark var modstander af Nazityskland. Derfor fik krigssejlerne et nyt mindesmærke.

Krigssejlerne får et mindesmærke

Dronning Margrethe afslørede tirsdag mindesmærket i Mindelunden i København. Mindemærket hedder ’Sortladne Hav’ og er lavet af kunstneren Per Arnoldi.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) var også til stede. Han takkede på Danmarks vegne for krigssejlernes indsats.

- Havets frihedskæmpere fortjener, på lige linje med alle danske modstandsfolk, at blive husket og æret til evig tid, sagde Lars Løkke Rasmussen.

I videoen foroven kan du se dronningen afsløre mindesmærket for krigssejlerne. I videoen herunder kan høre krigssejlere fortælle om deres oplevelser under krigen.