Danskunderviser på sprogskole: Jeg øver læsning og udtale med DR Ligetil

Irene Josefsen underviser flygtninge og indvandrere i dansk. Hun bruger DR Ligetil, fordi hendes elever kan forstå teksterne.

Irene Josefsen bruger DR Ligetils artikler til at øve læsning og udtale med sine elever. (© (c) DR)

Irene Josefsen underviser i dansk og samfundsfag ved International Communication i Vejen. Hun underviser i Danskuddannelse 3 og forbereder eleverne til Prøve i Dansk 3.

Hun har tidligere undervist flygtninge og indvandrere på et uddannelsescenter i Aalborg. Begge steder har hun brugt nyheder fra DR Ligetil.

- Jeg bruger DR Ligetil, fordi alle nyheder er lixet ned i forhold til de almindelige nyheder, som mine elever har svært ved at forstå, siger Irene Josefsen.

Jeg læser alle nyheder hver dag

Irene Josefsen læser alle nyheder på DR Ligetil hver dag. I undervisningen bruger hun DR Ligetil et par gange om måneden. I sit tidligere job brugte hun det cirka hver uge.

- DR Ligetil kommer omkring de største eller mest underholdende ting, og så er der supergode opgaver til. Jeg synes, det er fantastisk. Intet mindre.

Ifølge Irene Josefsen er DR Ligetil nemt at bruge, og tekster og opgaver passer til danskniveau 3.3 og opefter.

Jeg gennemgår artiklerne med eleverne

Når Irene Josefsen har læst dagens nyheder på DR Ligetil, beslutter hun, om hun vil bruge nyhederne til sine elever. Derefter printer hun artiklerne ud og ofte også opgaverne, der hører til.

Sammen med eleven gennemgår hun artiklen og øver læsning og udtale. Derefter løser de opgaverne, eller også får eleven opgaverne som hjemmearbejde.

Irene Josefsen har ikke brugt quizzer, ordforklaringer og oplæsningsfunktion i undervisningen. Men hendes elever ved, at de kan bruge funktionerne hjemme.

Irene Josefsen er meget glad for de opgaver, som DR Ligetil laver til artiklerne. (© (c) DR)
Facebook
Twitter