DBU aflyser fodboldkamp mod Holland

Kvindelandsholdets EM-revanchekamp mod Holland på fredag er aflyst. Spillerne vil ikke stille op, fordi Spillerforeningen ikke kan blive enige med DBU om en ny aftale.

Den aflyste kamp er en EM-revanche, som skulle sendes direkte på DR, og alle billetter er udsolgt.(Arkivfoto.) (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Fredag skulle Danmarks kvindelige fodboldlandshold spille kamp mod Holland på CASA Arena i Horsens. Kampen er en EM-revanche, som skulle sendes direkte på DR, og alle billetter er udsolgt.

Men nu bliver kampen aflyst. Spillerne vil ikke stille op til kampen, fordi de ikke får opfyldt deres ønsker til en ny landsholdsaftale.

En landsholdsaftale er en aftale om, hvad spillerne skal have i løn. Aftalen bliver lavet mellem Spillerforeningen og DBU.

Elitechef: Det er ærgerligt

Kim Hallberg er elitechef i DBU.

Han siger, at det er ærgerligt, at en udsolgt landskamp bliver aflyst, fordi Spillerforeningen og DBU ikke kan blive enige.

DBU har forhandlet med Spillerforeningen om nye aftaler for både kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet i seks måneder ifølge DBU.

Pernille Harder: Det er unødvendigt

Pernille Harder er kvindelandsholdets anfører.

I en pressemeddelelse fra Spillerforeningen siger hun, at landsholdet synes, at det er unødvendigt at aflyse kampen.

- Hele mandag er gået uden forhandlinger, selvom vi har stået klar. Og det næste, vi hører fra dem, er en aflysning. Det virker helt uforståeligt, siger Pernille Harder.

DBU aflyser kamp

  • Kvindelandsholdets kamp mod Holland på fredag er aflyst, skriver DBU på deres hjemmeside.

  • Alle kan få deres penge tilbage, hvis de har købt billet til kampen.

  • Tirsdag den 19. september skal Danmark spille mod Ungarn i den første kamp i VM-kvalifikationen.

  • Det er usikkert hvilket hold, Danmark kan stille op med i den kamp, så længe konflikten ikke er løst.

/ritzau/