Debat i USA: Trump vil ikke love at acceptere valg-resultat

Under Trump og Clintons sidste tv-debat sagde Trump, at han ikke vil love at acceptere resultatet af USA’s præsidentvalg.

Donald Trump har den seneste tid anklaget Hillary Clinton for at ville snyde ved valget, så hun kan blive præsident. (Foto: WIN MCNAMEE © Scanpix)

Den 8. november skal vælgerne i USA vælge enten Hillary Clinton eller Donald Trump som præsident for USA.

Natten til torsdag dansk tid mødtes de to præsident-kandidater til deres tredje og sidste debat på tv.

Debatten vil især blive husket for, at Donald Trump ikke ville love at acceptere valgresultatet den 8. november.

Trump anklager Clinton for snyd

Donald Trump sagde blandt andet, at han vil holde vælgerne hen i spænding om, hvorvidt han vil acceptere valgets resultat.

- Jeg vil fortælle jer det, når vi når dertil, sagde Donald Trump.

I den seneste tid har Trump anklaget Clinton for at ville snyde ved valget for at sikre sig, at hun bliver valgt som præsident.

Ekspert: Udtalelse diskvalificerer Trump

Jørn Brøndal er lektor i amerikanske studier og ved rigtig meget om USA. Han mener, at det stiller Trump rigtig dårligt, at han ikke vil love at anerkende valgresultatet.

- I og med at Trump siger det om ikke at ville anerkende valget, har han tabt, siger Jørn Brøndal.

- Det er så groft at sige det, at det i sig selv diskvalificerer ham som vinder, selv om han (under debatten) virkede meget velforberedt og ikke var meget grovere end Hillary, siger Jørn Brøndal.

I videoen under artiklen kan du se den del af debatten, hvor Trump ikke vil love, at han vil acceptere valgresultatet. (Indslaget har ikke danske tekster).

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter