Der bor flere ældre beboere på Christiania

De sidste ti år er der kommet dobbelt så mange beboere over 65 år på Christiania. Det viser nye tal fra Københavns Kommune.

På Christiania diskuterer man, om man kan bygge ældreboliger til de ældre beboere, fortæller talsmand. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

I dag har det særlige område i København, Christiania, eksisteret i 46 år.

Samtidig bliver beboerne på Christiania ældre, viser nye tal fra Københavns Kommune.

I 2006 var kun tre procent af Christianias beboere over 65 år. I dag er det otte procent.

Talsmand: Ældre beboere flytter ikke

Risenga Manghezi er talsmand for Christiania. Han siger, at der kommer flere ældre beboere, fordi der ikke er så stor udskiftning i beboerne.

På Christiania skal der nemlig være en, der flytter ud, for at en ny beboer kan flytte ind. Men mange af de ældre beboere har ikke mulighed for at flytte.

- Personer, som har boet her i 10, 20 eller 30 år har investeret en hel masse i deres boliger, men det er ikke penge, de kan få med sig, når de rejser, som man for eksempel kan med en andelsbolig, siger Risenga Manghezi.

Næsten halvdelen af beboerne er over 40 år

Der bor 646 mennesker på Christiania, og 46 procent af beboerne er mellem 40 og 65 år gamle.

Men der er nødt til at komme flere yngre beboere, hvis Christiania kan skal eksistere i fremtiden.

- Vi diskuterer for eksempel, om vi kan bygge ældreboliger eller ollekoller, så nogle af de ældre kan flytte sammen på smartere og færre kvadratmeter, så der kan blive plads til flere yngre beboere, siger Risenga Manghezi.

Facebook
Twitter