Det vil tage en generation at bekæmpe Londons kniv-vold ifølge borgmester

I sidste uge blev to teenage-drenge dræbt med kniv i London. Londons borgmester siger, at det kan tage "en generation" at løse problemet med knivoverfald.

På billedet ses Sadiq Khan, der har været Londons borgmester siden maj 2016. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Den seneste tid er der sket mange knivdrab i Englands hovedstad, London, og i andre engelske storbyer.

I sidste uge blev en 15-årig dreng dræbt med kniv foran en fastfood-restaurant i bydelen Bellingham, og dagen før blev en anden teenager dræbt med kniv uden for en station i London.

I løbet af det seneste år har politiet registreret 40.174 overfald med stikvåben. Antallet af knivoverfald er steget med 22 procent i 2017, viser tal fra det britiske statistikbureau.

Borgmester: Det kan tage en generation at løse problem

Sadiq Khan er Londons borgmester. Han siger, at det kan tage "op til ti år" eller "en generation" at løse problemet med knivoverfald.

- De oplevede i Skotland, hvad vi nu ser i London; at børn helt ned i underskolen mener, at det er okay ikke kun at bære en kniv, men også at det giver dem en form for tilhørsforhold at slutte sig til en bande. Det får dem til at føle sig sikre, siger han ifølge BBC.

I 2005 var Skotland det mest voldelige land i den moderne verden ifølge FN. Det lykkedes dog Skotland at gøre noget ved problemet.

Skotland gjorde noget ved volden

I Skotland blev knivloven gjort strengere, der kom flere visitationszoner, og man fandt bandemedlemmer og andre unge, der var i risiko for at komme i problemer. De fik tilbudt hjælp til at få bolig, job og uddannelse.

Sajid Javid er Storbritanniens indenrigsminister og har foreløbig lavet en ny lovpakke. Blandt andet skal politi og lærere have det som højeste prioritet at nedbringe knivoverfald.

Sadiq Khan vil dog gerne have mere politi i Londons gader. Lige nu er der kun 3,3 betjente per 1000 indbyggere, og det er det laveste tal i 20 år ifølge Londons Rådhus.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve