DHL-løb giver fællesskab på arbejdet

Sociale arrangementer som DHL-Stafetten kan skabe et fællesskab mellem kolleger, som gør dem bedre til at samarbejde og gladere for deres arbejde.

 • Rikke Søs Rasmussen (til højre) står sammen med de kolleger, hun løber på hold med til DHL-Stafetten. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Rundt om løbe-banen er der telte og madboder, og mange kolleger står og hepper. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Kolleger råber, synger og hepper på hinanden, mens de løber DHL-Stafettens fem kilometer. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Kolleger hepper på hinanden under DHL-løbet. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Kolleger viser, at de støtter og bakker hinanden op. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Mange arbejdspladser har sat telte op, hvor kollegerne kan hygge sig efter løbet. Her er en kollega DJ, efter han har løbet. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Mange kolleger spiser sammen og drikker øl eller vin, efter de har løbet DHL-Stafetten. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
 • Mange arbejdspladser griller kød og pølser. (Foto: Line Kjærgaard Larsen © DR Ligetil)
1 / 8

I august løb omkring 200.000 mennesker DHL-Stafetten. DHL-Stafetten er et løb, hvor kolleger fra forskellige arbejdspladser løber om kap fem steder i landet.

Men DHL handler ikke kun om at komme først i mål. DHL handler mindst ligeså meget om fællesskabet med kollegerne, siger Laila Ottesen, som forsker i idræts-kulturer.

Rikke: Vi har et fællesskab både før og efter

I København foregik DHL i Fælledparken. Der var fyldt med mennesker, som grinede og hyggede sig. De klappede og hujede, når folk kom i mål. Mange grillede, og der var telte med mad og drikkevarer.

Rikke Søs Rasmussen er en af dem, som løb DHL- stafet i Fælledparken. Hun fortæller, at hun mest var med for at hygge sig med sine kolleger.

- Der er sådan en god stemning, som jeg ikke vil gå glip af. Vi har også et rigtig godt fællesskab både før og efter løbet, siger Rikke Søs Rasmussen.

- Vi er for eksempel 10-15 kolleger, som træner sammen inden løbet. Efter løbet har vi en hel masse at snakke om, når vi er tilbage på arbejdet, siger hun.

Rikke: Det er nemmere at spørge om hjælp

Idræts-forsker Laila Ottesen kender mange arbejdspladser, hvor DHL- stafetten skaber et helt særligt fællesskab.

- Kollegerne oplever hinanden på nye måder. De sveder og griner sammen, og det kan skabe mere tillid imellem dem, siger hun.

Rikke Søs Rasmussen er enig:

- Jeg lærer mine kolleger bedre at kende, og det gør det også nemmere og sjovere at arbejde sammen bagefter. Det er for eksempel blevet nemmere at spørge kolleger om hjælp, fordi jeg nu kender dem på en anden måde, siger hun.

Forsker: Tillid giver bedre samarbejde

Karen Albertsen er psykolog og forsker i, hvordan vi har det på arbejdet. Hun mener også, det er en rigtig god idé, at kolleger laver noget sammen, som for eksempel at løbe DHL-stafet.

- Et arbejde handler først og fremmest om, at man i fællesskab skal løse nogle arbejdsopgaver.

- Men når kollegerne er sociale sammen og lærer hinanden bedre at kende, får de ofte også mere tillid til hinanden, siger Karen Albertsen.

- Og tillid kan gøre kollegerne bedre til at samarbejde og løse konflikter på arbejdet.

VIDEO: Kolleger taler om problemer med hinanden

Ord til videoen

 • At læsse problemer af

 • At tage hånd om

 • En fortrolig/fortrolig (adj.)

 • En arbejdstidsrøver

Facebook
Twitter