DSB tilbyder hjælp og penge til efterladte efter togulykke

I sidste uge døde otte personer i en togulykke på Storebæltsbroen. DSB tilbyder blomster, 50.000 kroner og hjælp til praktiske ting.

Der er blevet lagt blomster ved et mindested i Nyborg, som toget lige var kørt fra, da ulykken skete. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Onsdag den 2. januar skete der en alvorlig togulykke på Storebæltsbroen. Otte personer døde, og 16 blev kvæstet.

Ulykken skete, da et lyntog blev ramt af en tom lastvognstrailer fra et godstog, der kørte i den modsatte retning. Toget var på vej til Sjælland.

DSB har tilbudt, at de pårørende til de døde kan få blomster, 50.000 kroner og en kontaktperson fra DSB, der kan hjælpe med praktiske ting den næste tid.

DSB: Det er en måde at udtrykke medfølelse og ansvar

DSB har sendt et notat til transportminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) og transportudvalget omkring tilbuddet.

Flemming Jensen er DSB’s administrerende direktør.

- Det tilbud er en måde at udtrykke vores medfølelse og det ansvar, vi føler over for vores kunder og i særdeleshed over for efterladte til de omkomne i den tragiske ulykke, siger han.

Øvrige passagerer kan få krisehjælp

Der var i alt 131 passagerer og tre medarbejdere med toget. De øvrige 123 passagerer vil blive tilbudt krisepsykologbistand gennem Falck Healthcare.

- I første instans har det været vigtigt for os primært at komme i kontakt med de efterladte til de omkomne. Det er dem, som vi nu er i dialog med, og dem, som vi tilbyder den her form for kompensation, siger Flemming Jensen.

- Vi har ikke kontaktoplysninger på alle de andre, der var med toget, men de er informeret om muligheden for at kontakte DSB for at modtage hjælp og kompensation i den udstrækning, som de nu har krav på, siger han.

Facebook
Twitter