Du bliver glad af at hjælpe andre

Du har dobbelt så stor sandsynlighed for at have det mentalt godt, hvis du hjælper andre mindst en gang om ugen. Det viser et nyt forskningsprojekt.

Du bliver mere glad og mentalt sund, når du hjælper andre mennesker.

Faktisk har man dobbelt så stor sandsynlighed for at have det godt mentalt, hvis man hjælper andre mennesker mindst én gang om ugen.

Det viser et nyt forsknings-projekt fra Statens Institut for Folkesundhed og ABC for mental sundhed.

Seniorforsker: Fællesskab er godt for os

Vibeke Koushede er seniorforsker i mental sundhedsfremme ved Statens Institut for Folkesundhed.

Hun synes, at flere danskere bør give sig tid til at hjælpe andre mennesker.

- Når vi indgår i fællesskaber omkring noget, der giver mening og værdi -især når vi hjælper andre - så er det med til at påvirke vores mentale sundhed positivt, siger hun.

Seniorforsker: Man kan starte i det små

Mange danskere oplever, at de ikke har tid til at hjælpe andre mennesker i en travl hverdag.

Men man behøver ikke melde sig ind i en frivillig forening for at hjælpe andre.Vibeke Koushede siger, at man kan starte i det små ved for eksempel at hjælpe naboen med at købe ind.

- Hjernen belønner os, når vi hjælper andre. Det betyder, at vi får det bedre og ofte får mere overskud, og så vil vi bedre kunne håndtere de ting, vi står med i dagligdagen, siger hun.

Om forsknings-projektet

  • Man har dobbelt så stor sandsynlighed for at have det godt mentalt, hvis man mindst én gang om ugen hjælper andre.
  • Er man ”kun” hjælpsom én eller to gange om måneden, gør det også en forskel. Her øger man sin chance for høj mental sundhed med 40 procent i forhold til, hvis man aldrig hjælper andre.
  • Statens Institut for Folkesundhed og ABC for mental sundhed står bag det nye projekt. Det er foretaget blandt 3.500 danskere.
  • ABC for mental sundhed er et udviklingsprojekt støttet af Nordeafonden, hvor blandt andet syv kommuner og forskellige frivillige organisationer er med.
  • Det er den første undersøgelse, der undersøger og beskriver danskernes mentale sundhed.
  • Print