Elever hjælper elever med lektierne

En ny hjemmeside skaber kontakt mellem elever, der har svært ved opgaverne, og elever der har lyst til at hjælpe andre.

Mads Christensen håber, at hans hjemmeside for elever og lektie-hjælpere kan blive udbredt til hele verden. (Foto: PRIVAT © DR Ligetil)

Mads Christensen læser multimedie-design på Københavns Erhvervsakademi, KEA. I oktober lavede han sammen med vennen Mikkel Lindblom hjemmesiden zedubra.com.

- Vi finder lektie-hjælpere og elever, der passer sammen, og så skaber vi kontakt mellem dem på hjemmesiden, siger Mads Christensen.

Hjemmesiden er gratis at bruge for både elever og lektiehjælpere og dækker allerede hele landet.

3500 unge vil hjælpe andre

Omkring 3500 unge har meldt sig som lektiehjælpere. De er selv elever i for eksempel gymnasiet eller studerende på universitetet.

De fleste bor i byer som Odense og Aalborg, men der er også lektiehjælpere i for eksempel Sønderjylland, fortæller Mads Christensen.

Elever, der har brug for hjælp til en opgave, går ind på hjemmesiden og søger på uddannelse, fag og niveau. En søgning hedder for eksempel ”gymnasium, matematik B-niveau”.

Derefter søger de på by som for eksempel Randers, der lige nu har to lektiehjælpere, som kan hjælpe med matematik på B-niveau i gymnasiet. I København giver samme søgning 70 forskellige lektiehjælpere.

Eleverne anmelder lektiehjælperne

Eleverne kontakter lektiehjælperne direkte. De skal ikke betale Mads Christensen og hans ven for at skabe kontakten.

- Lige nu er jeg på SU og laver hjemmesiden ved siden af mine studier, men senere håber jeg, at investorer vil støtte idéen, så den kan blive spredt til hele verden, siger han.

Mads Christensen tjekker ikke, om lektiehjælperne er så gode, som de skriver.

Men omkring 400 elever har oprettet en profil på zedubra.com, og nogle af dem er begyndt at anmelde deres lektiehjælpere.

- På den måde kan eleverne se, om det er en god lektiehjælper, siger Mads Christensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk