Et år med krig i Ukraine

Det er nu et år siden, at Rusland gik ind Ukraine. Hvad er status efter 12 måneder med krig?

Krigen i Ukraine har nu varet i et år. I DR Ligetils nyhedspakke giver vi en status og overblik. (Foto: © (Grafik) Søren Winther Nørbæk))

Ifølge FN er der knapt fem millioner ukrainske flygtninge rundt om i Europa. Danmark har taget modtaget cirka 37.000 af dem.

Hvordan har krigen udviklet sig, og hvad er status her 12 måneder efter? Få et overblik i DR Ligetils nyhedspakke.

Nyhedspakkens indhold afspejler det aktuelle udgivelsestidspunkt. Følg med på dr.dk for seneste nyt om krigen i Ukraine.

1

Hvad er status nu?

Efter 12 måneders krig ligger begge hære tæt op ad hinanden i det sydlige og østlige Ukraine. Sådan ser det ud midt i februar 2023. (Foto: © Grafik: Morten Fogde Christensen DR)

Hvordan er situationen mellem Ukraine og Rusland? Og hvornår og hvordan kan krigen slutte?

Efter ét år med krig i Ukraine er opgørelserne over tabstal stadig vidt forskellige. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Her i dette tema ’Krigen, der forandrer verden’ på dr.dk kan du finde artikler og stories, som alle handler om krigen i Ukraine og dens konsekvenser.

2

Få seneste nyt om krigen i Ukraine

Tusinder af mennesker har mistet livet på begge sider af krigen, siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar 2022. (Foto: © Vadim Ghirda, Associated Press)

Du kan altid få seneste nyt om krigen i Ukraine på dr.dk og DRT TV og på denne liveblog.

Et andet sted, du kan få flere detaljer, er i tv-programmet ’Krigens døgn’ DR1, hvor tv-værten Kim Bildsøe Lassen og to førende eksperter zoomer helt ind på krigen. Krigens døgn’ bliver sendt tirsdag og torsdag, og du finder programmerne her.

Torsdag aften markerer DR1, at det den 24. februar er et år siden, at russiske tanks kørte ind i Ukraine. Her ser DR1 i programmet ’Krigens år’ tilbage på et år med krigen, som har forandret Europa og verden. Her kan du få flere detaljer.

3

Hvordan går det med de ukrainske flygtninge i Danmark?

De ukrainske børn, som er kommet til Danmark, lærer først noget dansk og sluses senere ud i andre klasser. (Foto: © Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix)

Det skabte store flygtningestrømme til Europa, da krigen brød ud i februar 2022. I alt er 34.314 ukrainere kommet til Danmark siden.

En af dem er den 40-årige Svitlana, som kom til Danmark sammen med sine to døtre. De har nu en hverdag med arbejde og sprogskole. Det kan du se mere om i denne story.