Etårige børn i ghettoer skal i dagtilbud

Børn fra udsatte boligområder skal have et obligatorisk læringstilbud på 25 timer om ugen. Ellers kan forældrene miste børnechecken.

Børne- og socialminister Mai Mercado (til højre) siger, at det er vigtigt, at børn lærer de danske værdier at kende. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

I begyndelsen af maj lavede et bredt flertal i Folketinget en aftale om Danmarks ghettoer. Målet er, at Danmark skal være fri for ghettoer inden 2030.

Nu har regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet lavet en delaftale i ghettoaftalen.

Ifølge aftalen skal børn fra udsatte boligområder i dagtilbud mindst 25 timer om ugen fra de er ét år. Ellers risikerer forældrene at miste børnechecken.

Etårige skal have obligatorisk læringstilbud

Fra sommeren 2019 skal etårige børn fra udsatte boligområder have et såkaldt obligatorisk læringstilbud, hvis de ikke går i et dagtilbud i forvejen.

Læringstilbuddet skal blandt andet hjælpe børnene til at lære dansk og lære dem om danske traditioner, højtider, normer og værdier.

Mai Mercado (Det Konservative Folkeparti) er børne- og socialminister. Hun siger, at det er vigtigt, at børn lærer de danske værdier at kende.

Forældre kan stadig passe børn hjemme

Selv om læringstilbuddet bliver obligatorisk, kan forældrene stadig passe børnene hjemme.

Men så skal kommunen sikre, at forældrene giver deres børn den samme sproglige stimulering og viden om danske værdier, som barnet ville få 25 timer om ugen i læringstilbuddet.

Ifølge aftalen skal kommunen især lægge vægt på, at begge forældre har gode danskkundskaber.

/ritzau/