EU klar med endnu en sag mod Google

Google installerer sine egne apps og tjenester på 80 procent af verdens smart phones. Det presser andre it-virksomheder ud af markedet, mener EU.

EU's konkurrence-kommissær, Margrethe Vestager, er klar med en konkurrence-sag mod Google. (Foto: GARY CAMERON © Scanpix)

Flere it-virksomheder har klaget over, at firmaet Google har så meget magt, at det installerer sine egne apps og tjenester på 80 procent af alle smartphones.

For eksempel er Googles browser 'Chrome' installeret på langt de fleste smartphones, når man køber dem. It-virksomhederne føler, at de bliver presset ud af markedet.

Derfor har EU's konkurrence-kommissær, Margrethe Vestager, undersøgt sagen. Nu er hun klar med en konkurrence-sag mod Google.

Vestager har før haft sag mod Google

EU har i dag offentliggjort en liste med klagepunkter, som Google skal svare på. Hvis firmaet ender med at få en bøde, kan den blive på flere milliarder kroner.

Det er ikke første gang, EU rejser en sag mod Google.

Tidligere har det handlet om, at firmaet fremhæver sine egne reklamer i selskabets søgemaskine. Det kunne for eksempel være reklamer for rejser og shopping.

Google afviser anklagerne

Google afviser, at de presser andre it-virksomheder ud af markedet. Firmaet siger, at de ikke tvinger mobil-producenterne til at installere Googles apps.

- Vores aftaler med partnere er helt frivillige, skriver Google i et blog-indlæg.

Googles juridiske chef, Kent Walker, siger, at Google gerne vil samarbejde med EU.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve