EU og Tyrkiet er enige om flygtninge-aftale

Aftalen betyder blandt andet, at flygtninge og migranter skal sendes fra de græske øer tilbage til Tyrkiet allerede fra på søndag.

Her ses den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu (til venstre), og den franske præsident, Francois Hollande, under forhandlingerne mellem EU og Tyrkiet. (Foto: Stephane De Sakutin © Scanpix)

I 2015 kom over en million flygtninge og migranter til EU. Mange af dem flygtede fra Tyrkiet og ind i EU.

EU og Tyrkiet har derfor holdt topmøde om, hvordan de kan sikre, at færre flygtninge og migranter kommer til EU fremover.

Nu er Tyrkiet og EU’s stats- og regeringschefer blevet enige om en aftale, og de skal nu formelt godkende aftalen ved et møde.

Flygtninge skal sendes tilbage til Tyrkiet

Aftalen betyder blandt andet, at Tyrkiet vil tage alle flygtninge og migranter tilbage, som er flygtet gennem Tyrkiet og ind i EU ved at tage til de græske øer.

Men hver gang Tyrkiet tager én syrisk flygtning tilbage, skal EU tage imod en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet. EU skal så finde et sted i Europa, hvor den syriske flygtning kan bo.

I aftalen står, at man vil begynde at sende flygtninge og migranter fra de græske øer tilbage til Tyrkiet allerede fra søndag den 20. marts.

EU og Tyrkiet vil forhandle om EU-medlemskab

Aftalen betyder også, at EU skal betale flere penge til at lave projekter for flygtninge. EU har også lovet at betale pengene meget snart.

Aftalen betyder også, at det hurtigere skal blive nemmere for tyrkere at få visum i EU.

Til sidst skal forhandlingerne om Tyrkiets medlemskab af EU også gå hurtigere.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve