Færre og færre unge begår kriminalitet

Ungdoms-kriminaliteten fortsætter med at falde i Danmark.

Der kommer færre og færre kriminelle under 18 år i Danmark. (arkivfoto) (Foto: Bjarne Luthcke © Scanpix)

Igennem de seneste ni år er der kommet færre og færre kriminelle, som er under 18 år. Det viser en rapport, som Justitsministeriets Forskningskontor laver hvert år.

I rapporten står der, hvor mange børn og unge der bliver mistænkt eller sigtet for at have overtrådt straffeloven.

I 2006 registrerede Rigspolitiet 25.125 mistanker og sigtelser mod børn og unge. I 2015 var antallet faldet til 11.556.

De unge mødes online

Ifølge Justitsministeriet skyldes udviklingen, at de unge har ændret livsstil. Færre børn og unge drikker alkohol, tager stoffer og hænger i gaderne.

Forskningschef Britta Kyvsgaard mener, at de unge hænger mindre ude i gaderne, fordi de mødes igennem sociale medier.

- Meget ungdoms-kriminalitet bliver begået sammen med andre på gaden. De unge mødes sjældnere på gaden, men oftere i cyberspace. Derfor er det klart, at kriminaliteten falder, siger hun.

Minister: Der er stadig en hård kerne

Justitsminister Søren Pind (Venstre) er tilfreds, men han mener stadig, at der er brug for en indsats mod ungdoms-kriminalitet.

- Der findes desværre stadig en hård kerne af kriminelle unge, der begår meget og alvorlig kriminalitet, skriver han i en pressemeddelelse.

Han skriver også, at regeringen er i gang med et projekt, hvor den vil forsøge at styrke indsatsen mod ungdoms-kriminalitet.

I Sverige og Norge falder antallet af unge kriminelle også, og i de to lande mener myndighederne også, at det skyldes en ændret livsstil blandt unge.

/ritzau/

Facebook
Twitter