Fakta: Hvad er digital post?

Mails fra sygehuset og SKAT er digital post. Men digital post kan også være meget andet, og det kan du se eksempler på her.

Digital post fra det offentlige er den samme post, som du lige nu får som breve i din rigtige postkasse.

Fra den 1. november 2014 skal alle, der har et personnummer og er over 15 år have en digital postkasse. I postkassen modtager du mails fra det offentlige.

Digital post fra det offentlige er den samme post, som du lige nu får som breve i din rigtige postkasse. Det kan være breve fra for eksempel kommune, sygehus eller SKAT.

Digital post er mange ting

Digital post fra det offentlige kan også være en mail om, at bilen skal til syn. Det kan også være en besked om, hvornår du skal på sygehuset eller om, at dit barn har fået plads i en børnehave.

Det kan også være, at din arbejdsgiver sender dine lønsedler til dig som digital post.

Banker og forsikringsselskaber sender også digital post til deres kunder. Det gør pensionsselskaber og Udbetaling Danmark også. Udbetaling Danmark er dem, som sætter for eksempel pension og boligstøtte ind på din konto.

Du logger ind med Nem ID

Du opretter din digitale postkasse på e-boks.dk eller på borger.dk. De er begge to sikre hjemmesider, hvor man logger ind med sit Nem ID eller med en digital signatur.

Sikkerheden er altså meget høj - også højere end i breve eller i almindelige mails.

Du behøver kun at tjekke din digitale post et af stederne. Ligegyldigt om du bruger e-boks.dk eller borger.dk, får du vist den samme indbakke og den samme post.

Husk at tilmelde din private mail

Du kan få en mail sendt til din private email, hver gang gang der kommer et brev i din digitale postkasse.

På den måde glemmer du ikke at tjekke din digitale postkasse.

Det er ikke al offentlig post, der bliver digital fra den 1. november. Du vil stadigvæk få almindelige breve fra det offentlige i din almindelige postkasse - i hvert fald i et stykke tid.

Facebook
Twitter