FN’s menneskerettighedschef opfordrer Saudi-Arabien til at sige, hvor Khashoggis lig er

FN's menneskerettighedschef opfordrer til internationalt samarbejde om efterforskningen af drabet på journalisten Jamal Khahshoggi.

På billedet ses FN's menneskerettighedschef. Hun opfordrer Saudi-Arabien til at sige, hvor Jamal Khashoggis lig er. (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)

Jamal Khashoggi var en 59-årig saudisk journalist, der var kritisk overfor kongefamilien i Saudi-Arabien. Derfor boede han i USA.

Den 2. oktober besøgte han Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul for at få nogle dokumenter, så han kunne blive gift med sin tyrkiske forlovede. Men han har siden været forsvundet.

Tyrkiet mener, at han blev dræbt på konsulatet. Saudi-Arabien sagde først, at han selv forlod konsulatet, men har siden sagt, at han blev dræbt af saudiske agenter i en såkaldt uautoriseret operation.

FN’s menneskerettighedschef: Fortæl, hvor liget er

Det er dog stadig uvist, hvor Jamal Khashoggis lig er. Recep Tayip Erdogan er Tyrkiets præsident, og han har meget kraftigt opfordret Saudi-Arabien til at fortælle, hvor liget er.

- Denne efterforskning skal afsluttes hurtigt. Der er ingen grund til at komme med gode undskyldninger, siger han til nyhedsbureauet AP.

FN’s menneskerettighedschef, Michelle Bachelet, opfordrer nu også Saudi-Arabien til at sige, hvor liget er. Hun siger, at en undersøgelse af liget er afgørende for efterforskningen af sagen.

18 personer er anholdt

Michelle Bachelet siger, at det kræver en international, selvstændig efterforskning for at finde ud af, hvad der er sket i forbindelse med drabet.

18 personer i Saudi-Arabien er indtil videre anholdt i sagen. Tyrkiet har krævet, at de alle bliver udleveret.

Saudi-Arabien og Tyrkiet arbejder officielt sammen om efterforskningen, men Tyrkiet har flere gange lækket beviser og informationer til medierne.

Facebook
Twitter