Folketingskandidat trækker sig efter ulvedrab på hans mark

Folketingskandidat for Liberal Alliance, Steffen Troldtoft, trækker sig fra politik. Det sker, efter en ulv er blevet skudt på hans mark.

Steffen Troldtoft har trukket sig som folketingskandidat for Liberal Alliance, efter det kom frem, at en ulv er blevet skudt på hans mark. (Foto: PR-Foto)

I 2012 blev der for første gang i 200 år set en vild ulv i Danmark. Siden er ulve blevet set flere steder i Danmark.

Ulven er fredet i EU, men den 16. april blev en hunulv skudt og dræbt i Ulfborg i Vestjylland.

I går kom det frem, at ulven var blevet skudt på en mark, der tilhører Steffen Troldtoft, som er folketingskandidat for Liberal Alliance. Nu trækker han sig fra politik.

Steffen Troldtoft: Liberal Alliance har en fornuftig ulvepolitik

En videooptagelse har vist, at Steffen Troldtoft forsøgte at jage ulven væk med en traktor, kort før den blev skudt. En anden video viser, hvordan ulven blev skudt.

Steffen Troldtoft er ikke sigtet for at skyde ulven, men det er en 66-årig mand, som er i nær familie med Steffen Troldtoft. Manden nægter sig skyldig.

- Jeg trækker mig fra politik på grund af den mediestorm, der har været. Det har jo vist sig, at hele den her sag bliver brugt til at slå Liberal Alliance i hovedet. Og de har trods alt en fornuftig ulvepolitik, som partiet prøver på at få igennem, siger Steffen Troldtoft til TV2.

Lokal borger: Der er ikke plads til ulven i Danmark

Steffen Troldtoft er en kendt fortaler for, at det skal være lovligt at skyde ulve i Danmark, hvis de nærmer sig beboelse eller er truende.

I Steffen Troldtofts lokalområde er der delte meninger om drabet på ulven i Ulfborg. Nogle mener, det var i orden at skyde ulven, selvom den er fredet. Andre synes ikke, det var i orden.

Niels Ivan Hedegaard er pensionist fra Vemb, og han siger, at man er nødt til at gøre noget for at stoppe "det der ulve-sjov", så det ikke går ud over husdyr og dem, der passer husdyrene.

I videoen nedenfor kan du se, hvad en række borgere i Vestjylland mener om, at en person har skudt en ulv i deres lokalområde.

Regler for at skyde ulve

  • Ulven er fredet i hele Europa – i Danmark kan straffen for at skyde en ulv være op til to års fængsel.

  • I to tilfælde kan man få lov til at skyde ulve:

  • Hvis man handler i nødværge, fordi ulven for eksempel har bidt sig fast i struben på en kalv.

  • Hvis det drejer sig om, at en såkaldt ”problemulv”. En "problemulv" er en ulv, der ikke er bange for mennesker, og som flere gange søger hen til mennesker eller angriber husdyr, selvom man har forsøgt at forhindre det.

  • Miljøstyrelsen skal give dispensation, hvis man ønsker at skyde en ulv.

Facebook
Twitter