Fransk fotograf har taget kæmpe fotografi af Københavns cyklister

En fransk fotograf har taget kæmpe fotografi af københavnere på cykel. Billedet skal med i en bog til 80.000 franske skoler.

  • Fotografen Yann Arthus-Bertrand forograferede cyklister i København til et internationalt projekt om FN's verdensmål for bæredygtighed. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • Yann Arthus Bertrand fortæller cyklisterne, hvad der skal ske. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • Han tog billedet fra Zahles Skole i København. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
1 / 3

Yann Arthus-Bertrand er en verdensberømt fransk fotograf, som netop har besøgt København.

Han er nemlig vild med de mange cykler i Københavns gader, og han mener, at København er et forbillede som cykelby og er med til fremme bæredygtighed.

Søndag tog Yann Arthus-Bertrand et billede af cyklister i København, som skal med i en ny bog til 80.000 franske skoler.

Drone tog billede af københavnere

Bogen hedder ’2030 NOW’ og handler om FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig verden i 2030.

Yann Arthus-Bertrand tog hen til Israels Plads i det indre København for at tage et kæmpe fotografi af københavnere på cykel.

Han er blevet berømt for sine luftfotografier af landskaber og havde netop taget en drone med, som kunne filme de københavnere, der ville være med på fotografiet.

Fotograf: Cykelkultur kan inspirere

Yann Arthus-Bertrand mener, at Frankrig og resten af verden kan bruge cykelkulturen som inspiration til en mere bæredygtig verden.

- København er den bedste cykelby. Det er fantastisk, at 68 procent bruger cyklen til at komme på arbejde. Jeg bor i Paris, hvor én procent bruger cyklen, siger han.

- Jeg vil gerne vise, at København er et godt eksempel på en bæredygtig by, siger han.

Facebook
Twitter