Grænsekontrollen forlænges frem til 12. maj

Regeringen forlænger grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse. Det skyldes blandt andet migrantsituationen, siger regeringen.

På billedet ses Inger Støjberg, som er er udlændinge- og integrationsminister (Venstre). Arkivfoto. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

I januar 2016 indførte Danmark midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse for at få færre flygtninge og migranter til Danmark.

Grænsekontrollen er blevet forlænget flere gange, men den skulle egentlig slutte her til november.

Men nu forlænger regeringen grænsekontrollen med et halvt år mere frem til den 12. maj 2018.

Minister: Der er stadig pres på Europas grænser

Regeringen siger, at den forlænger grænsekontrollen på grund af ”migrantsituationen og den alvorlige terrortrussel mod Danmark”.

Inger Støjberg er udlændinge- og integrationsminister (Venstre). Hun skriver i en pressemeddelelse, at der er pres på Europas grænser, selvom der kommer færre asylansøgere til Danmark.

- Samtidig kan vi ikke lukke øjnene for den alvorlige terrortrussel mod Danmark. Regeringen har derfor fundet det nødvendigt, at grænsekontrollen opretholdes indtil videre, siger hun.

Grænsekontrollen

  • Den 4. januar 2016 indførte regeringen midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

  • Grænsekontrollen betyder, at tog, busser og biler ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland bliver tjekket. Man kontrollerer også passagerer med færgerne til Gedser og Rødby.

  • Grænsekontrollen er stikprøvebaseret. Det betyder, at ikke alle bliver bedt om at vise pas.

  • Indtil sommeren 2016 var det kun politiet, der udførte grænsekontrollen. Men herefter fik betjentene hjælp af Hjemmeværnet og nu de nyuddannede politikadetter.Kilde: Ritzau, Rigspolitiet, Udlændinge- og Integrationsministeriet.

/Ritzau/

Facebook
Twitter