Gymnasieelev: HPV-vaccinen gavner mere, end den skader

De seneste dage har debatten om HPV-vaccinen igen været oppe i medierne. Fire gymnasieelever undrer sig over, at mange piger fravælger at blive vaccineret mod livmoderhalskræft.

Kun 15 procent af pigerne født i 2003 har fået HPV-vaccinen, som beskytter mod livmoderhalskræft. (Foto: Fred Tanneau © Scanpix)

HPV-vaccinen har de seneste år været i mediernes søgelys, fordi flere unge kvinder mener, de har fået bivirkninger fra vaccinen.

Myndighederne har dog undersøgt vaccinen og mener ikke, at unge kvinder skal være bange for at få vaccinen.

Fire gymnasieelever undrer sig over, at mange unge kvinder alligevel fravælger at få vaccinen. Det skriver Politiken.

Gymnasieelev: Debatten er hysterisk

Astrid Kirkegaard, Barbara Dragsted, Clara Twile og Amanda Albæk Larsen går i 2.g. De blev alle vaccineret, da de var 12-13 år.

Astrid Kirkegaard har fulgt debatten om vaccinen og indrømmer, at hun synes, debatten har været en anelse hysterisk.

- Lige med HPV-vaccinen anbefaler både Sundhedsstyrelsen og lægerne, at man får den. Det tror jeg ikke, de ville gøre, hvis ikke den virkede, siger Barbara Dragsted til Politiken.

Gymnasieelever er overraskede

Historier om voldsomme bivirkninger i medierne har skræmt flere piger og givet vaccinen et dårligt ry. Alligevel er de fire piger overraskede over, at så mange piger fravælger vaccinen.

- Vaccinen er jo det første skridt på vejen til at bekæmpe kræft, siger Amanda Albæk Larsen til Politiken.

Hun mener stadig, at vaccinen gavner mere, end den skader.

FAKTA Derfor er debatten er oppe i medierne igen

  • Debatten om HPV-vaccinen er oppe i medierne igen, fordi Danske Regioner har startet en kampagne mod HPV-vaccinens dårlige ry. Danske Regioner vil sende et personligt brev ud til forældre, der skal tage stilling til, om deres 12-årige døtre skal vaccineres. På den måde håber de, at flere lader deres piger vaccinere.

FacebookTwitter