Hillary Clinton: Denne sejr tilhører kvinder

Meget tyder nu på, at Hillary Clinton bliver Demokraternes præsident-kandidat - som den første kvinde nogensinde.

Hillary Clinton kan blive USA's første kvindelige præsident. Her holder hun tale i New York til dem, som støtter hende. (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Den 8. november skal vælgerne i USA stemme om, hvem der skal være landets nye præsident.

Inden da skal partierne Demokraterne og Republikanerne finde hver deres præsident-kandidat.

Partierne finder deres præsident-kandidat ved at holde primærvalg i alle USA’s stater, og det har de gjort de seneste måneder.

Hun skrev til støtter, at de vandt sammen

Tirsdag aften vandt den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton primærvalget i staten New Jersey.

Meget tyder nu på, at hun bliver Demokraternes præsident-kandidat.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters skrev hun i en e-mail til sine støtter, at de "sammen har vundet Demokraternes nominering".

Hun talte til kvinderne

Hillary Clinton holdt senere en sejrs-tale, hvor hun nævnte, at hun som den første kvinde nogensinde bliver Demokraternes præsident-kandidat.

- For første gang i vores nations historie vil en kvinde blive præsident-kandidat for et af de to store partier, sagde hun.

- Denne sejr tilhører generationer af kvinder, der har kæmpet for at gøre denne sejr mulig. Generationer har kæmpet for kvinders rettigheder. Denne dag tilhører alle jer, sagde hun.

Bernie Sanders: Vi vil kæmpe hårdt

Hillary Clintons modstander er Bernie Sanders, som også har arbejdet hårdt for at blive Demokraternes præsident-kandidat.

Han fortsætter kampen for at blive sit partis kandidat, selv om Hillary Clinton selv er overbevist om, at hun bliver Demokraternes præsident-kandidat.

- Næste tirsdag tager vi kampen op i det sidste primærvalg. Vi vil kæmpe hårdt for at vinde primærvalget i Washington DC, sagde Sanders i en tale i Californien.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk