Hillary Clinton er nu officielt valgt som præsidentkandidat

Clinton skal kæmpe mod Republikanernes kandidat, Donald Trump, om at blive USA's præsident.

Det var en historisk sejr for Hillary Clinton og kvinder, da hun officielt blev valgt som Demokraternes præsidentkandidat. (Foto: JIM YOUNG © Scanpix)

I denne uge holder Demokraterne partikonvent i Philadelphia i staten Pennsylvania.

På konventet valgte Demokraterne tirsdag Hillary Clinton som partiets præsident-kandidat. Clinton skal derfor kæmpe mod Rupublikanernes kandidat, Donald Trump, om at blive USA's præsident.

Det er første gang, et af de to store partier vælger en kvinde som deres præsidentkandidat. Hillary Clinton træder derfor ind i historien.

Det er en historisk begivenhed

Det var ikke nogen overraskelse, da Demokraterne valgte Clinton som kandidat. Alligevel blev de mange hundrede mennesker i salen rørt, da det skete, siger DR’s korrespondent, Steffen Gram.

- Det var meget stærkt. Det var en historisk begivenhed. Clintons drøm blev til virkelighed, og hun har arbejdet på det i mange år. Generationer af kvinder så deres drømme og politiske håb blive til virkelighed, siger han.

- I USA har man endnu ikke haft en kvinde som præsident, og selvom hun i lang tid har været en del af amerikansk politik, er det stadig en historisk begivenhed, siger Steffen Gram.

Torsdag accepterer Clinton valget

Clinton var ikke selv til stede, da hun blev valgt som præsidentkandidat.

Først torsdag vil hun formelt sige ja til at blive Demokraternes præsidentkandidat.

Se de mange mennesker blive rørt, da Clinton skrev historie:

/ritzau/DR Nyheder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk